Molitva duhu svetom

Zanimljivosti

Molitva duhu svetom

Molitva Duhu Svetom i tko je Duh Sveti

Duh sveti se nalazi u svima nama koji prihvaćamo vjeru u Isusa koji je naš Gospodin i Spasitelj. Isus kada se žrtvovao za sve nas znao je da će se uzdići u nebesa i da vjernici ne ostanu sami poslao nam je Duha Svetoga koji je dio nas samih ako otvorenog i iskrenog srca vjerujemo. Vjera je je u nama da postoji Svevišnji koji nas čuva u teškim trenucima života, ali i u dobrim i lijepim trenucima.

Molitva Duhu Svetom je usmjerena kada tražimo pomoć ili utjehu i ona nam daje veliki blagoslov. Duh Sveti je Božji pomoćnik koji će naše molitve prenijeti Bogu. On je Božji posrednik i savjetnik, koji će naše molitve prezentirati Bogu kada nam treba pomoći, kada tražimo utjehu, kada smo u situacijama iz kojih ne vidimo izlaz. Svakom ljudskom biću je potrebna pomoć kako bi imao duševni mir. Nikako nije slabost ili neuspjeh tražiti pomoć i utjehu.

Molitva Duhu Svetom se može moliti svakodnevno i njome živimo načinom života čineći dobro i dajući ljubav sebi i drugima, tražimo ispravan put vjere u dobroti i skladu sa Duhom Svetim.

Molitva Duhu Svetom kada se moli

Molitva Duhu Svetom se moli kada se traži pomoć, jer se obraćamo Duhu Svetom kad smo u nekoj situaciji iz koje ne vidimo izlaz. Moliti se Svetom Duhu možemo za obitelj, kada osjetimo da prijeti neka opasnost obitelji bilo da je bolest ili neka druga opasnost, da nam obitelj bude dobro.

Moliti se Duhu Svetom možemo za ozdravljenje, kada u teškim trenucima svoje bolesti ili bolesti nekog svog najmilijeg želimo da ozdravi i da mu bude bolje. Molitva Duhu Svetom je obraćanje za pomoć kada nam je teško i ne možemo sami.

Kada želimo mudrost prilikom donošenja neke odluke ili snagu koja nam treba da prebrodimo svakodnevne stresne situacije pomolit ćemo se. Molit ćemo se kada želimo neku promjenu bilo da se radi o mijenjanju nas samih ili događaja, jer nam je situacija u kojoj se nalazimo preteška i svaka promjena će dobro doći. Želimo se osloboditi nekih loših navika, nekih loših ljudi koji nas okružuju svojom negativnom energijom ili se želimo osloboditi od stvari koje nas pritišću i guše, pomolit ćemo se Duhu Svetom.

Molitva Duhu Svetom postoji u raznim vrstama molitvi

Molitva Duhu Svetom nije jedna i jedinstvena, postoje različite vrste ove molitve. Svakodnevna molitva koju možemo moliti svaki dan otvorenog srca i čistog duha nas vodi kroz duhovni život tokom dana. Ovom molitvom živimo u skladu sa Bogom i Duhom Svetim jer svojom dobrotom i ljubavi činimo dobro sebi i svima koji nas okružuju.

Poznata je i molitva Svetog Augustina koji se molio Duhu Svetom svaki dan jer je želio biti blizak Svevišnjem i širiti vjeru, ljubav i dobrotu među ljudima. Sveti Augustin je smatrao da bez Duha Svetoga ne možemo živjeti i da nas on usmjerava i priprema na život vječni.

Vjernicima je dobro poznata i molitva Duhu Svetom za vodstvo u kojoj mole da ih Duh Sveti vodi kroz život jer se bez Duha Svetog ne može živjeti život vjernika. Molitva kojom vjernici iskazuju svoju dobrodošlicu otvaraju svoje srce u čast dobrodošlice Duhu Svetom da uđe u njihova srca. Molitva kojoj vjernici prizivaju Duha Svetog da dođe u njih život je molitva Dođi, Duše Sveti. Ovom molitvom vjernici traže put istine, mudrosti i dobrote kojoj će biti ispunjen njihov život. Molitve Duhu Svetom su snažne molitve kojima se vjernici čvrsto vežu uz Boga i budu blagoslovljeni.

Tagovi: