Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Mokrenje u krevet kod odraslih – uzrok i liječenje problema

Sponzorirano

Mokrenje u krevet kod odraslih - uzrok i liječenje problema

Mokrenje u krevet kod odraslih – uzrok

Mokrenje u krevet kod odraslih je drugačije od onoga koje se događa kod djece. Noćno mokrenje se ujedno naziva i noćna enureza. Često mokrenje tokom dana ili noći može značiti da vaše tijelo proizvodi više mokraće uslijed promjena u lučenju određenih hormona, ako imate problema s bubrezima, ako imate neku bolest ili ako ste krenuli koristiti nove lijekove. Ovi vam uzročnici mogu dovesti do noćne enureze ili nokturije, odnosno kada morate jedanput ili dvaput tokom noći otići na toalet. Kod starijih osoba je to pak normalno da moraju ustajati jednom ili dvaput noću kako bi ispraznili svoj mjehur. Kod muškaraca se nokturija obično povezuje sa povećanjem prostate. No, učestalo mokrenje se može pojaviti kod svih osoba bez obzira na spol, zdravlje i formu, te također ako ste konzumirali dosta tekućine ili ako ste pili puno kofeinskih napitaka može isto tako doći do čestog mokrenja. U nastavku ćemo vam reći kako se može smanjiti mokrenje u krevet kod odraslih i kako možete ovaj problem lako riješiti uz naše savjete.

Mokrenje u krevet kod odraslih – simptomi

Uz naravno što je glavni simptom mokrenje u krevet kod odraslih upravo mokrenje tokom noći, drugi simptomi koji se često povezuju uz ovu pojavu su vam da se ponekad pojavi i bol prilikom mokrenja, česta potreba za mokrenjem bilo po noći ili po danu, vrućica i pojava umora, bol kod područja abdomena ili pak leđa, te mutni, taman i ponekad krvavi urin. Ovo su klasični simptomi koji se javljaju kod pojave upale mjehura koja je glavni uzrok pojave mokrenje u krevet kod odraslih. Također, ponekad se može to dogoditi zbog početka liječenja s novim lijekovima, što može biti nuspojava i u tom slučaju biste trebali prestati i javiti se svome doktoru u vezi toga. Isto tako, ako imate bolesti povezanim s bubrezima ili mokraćnih mjehura, te drugim bolestima može vam doći do problema sa zadržavanjem urina u mjehuru te tako i dolazi do spontanog mokrenja u krevetu kod odraslih ljudi.

Mokrenje u krevet kod odraslih – liječenje

Srećom, pa postoje razne opcije kada je u pitanju rješavanje problema s mokrenje u krevet kod odraslih ljudi, te sve ovisi o tome koji je vama glavni uzročnik. Ukoliko problem leži u upali mjehura koji je uzrokovan infekcijom odnosno E. coli bakterijom, tada nemate problema jer možete veoma lako riješiti ovaj problem. Postoje vam razni prirodni načini kao možete ovaj problem riješiti, a to je kroz konzumaciju čajeva poput uvinog čaja, zelenog čaja, čaja od koprive, čaja od maslačka, čaja od peršina kao i čaja od koprive. Ako vam je uzrok mokrenje u krevet kod odraslih zbog nekih lijekova, tada trebate prestati ih uzimati i savjetovati se sa svojim doktorom o alternativnoj opciji. Kod nekih bolesti i drugih stanja mora se tretirati primarna bolest jer tada mokrenje u krevetu se javlja više kao simptom i stoga se mora primarna bolest riješiti kako biste prestali imati problema s mokrenjem tokom noći u krevetu.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega