Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Bol prilikom mokrenja – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Bol prilikom mokrenja - uzrok, simptomi, liječenje

Uzroci za bol prilikom mokrenja

Bol prilikom mokrenja medicinskog naziva dizurija se može pojaviti kao bol i peckanje prilikom mokrenja na izlazu mokraćne cijevi, unutar tijela duž mokraćovoda, iza stidne kosti, u mokraćnom mjehuru, a kod muškaraca u prostati. Uzroci za bolno mokrenje mogu biti različiti od infekcija koje su došle vaginalnim putem, do uzroka kamenaca u mokraćnom mjehuru koji su došli iz bubrega.

Uzroci mogu biti i zbog problema sa prostatom kod muškaraca, naročito povećane prostate. Bolovi se mogu javiti i zbog bolesti dijabetesa ili kao posljedica uzimanja nekih lijekova, poput lijekova za srce ili visoki krvni tlak. Upale koje su posljedica infekcija mokraćovoda ili mokraćnog mjehura vrlo su čest uzrok boli prilikom mokrenja. Escherichia coli je bakterija koja u velikoj većini izaziva infekcije mokraćnog sustava.

Također neke ozljede mogu uzrokovati bol prilikom mokrenja ili oštećenja sluznice mjehura ili oštećenja živaca mjehura koji se mogu dogoditi prilikom poroda. Nezaštićenim seksualnim odnosima također možete dobiti neke zaraze koje će razvojem infekcije biti uzrok boli kod mokrenja.

Bol prilikom mokrenja simptomi

Bol prilikom mokrenja popraćena je simptomima kao što su iscjedak, krv u mokraći uz povišenu tjelesnu temperaturu. Peckanje prilikom mokrenja na izlazu mokraćovoda ili duž mokraćovoda čest je simptom kod ovog problema. Moguće je da uz povišenu tjelesnu temperaturu imate i groznicu, te u tom slučaju nemojte odgađati odlazak liječniku.

Bolovi u leđima također mogu biti simptom koji će izazvati bolove prilikom mokrenja. Sljedeći simptomi koji se mogu javiti je da je vaša mokraća promijenila boju, naravno ako ste jeli ciklu normalno je da mokraća promijeni boju, no ako je vaša mokraća crvenkasta, narančasta ili smeđe postoje ozbiljni problemi jer se radi o krvarenjima koje mogu upućivati i na otkazivanje bubrega.

Kao simptomi mogu se pojaviti osip i svrbež na genitalijama ili na području oko genitalija. Moguće je da bol prilikom mokrenja osjećate u trudnoći, o tome svakako odmah obavijestite liječnika iako se možda radi o bezazlenom problemu ipak zbog trudnoće treba reagirati odmah.

Bol prilikom mokrenja liječenje

Ukoliko bol prilikom mokrenja ne prođe u roku jednog dana potrebno je obratiti se liječniku kako bi se započelo sa liječenjem na vrijeme dok se infekcija ili drugi uzrok bolnog mokrenja nije razbuktao i postao ozbiljniji zdravstveni problem. Liječnik će vas uputiti na napravite nalaz urina i urinokulturu kako bi utvrdio da li se u urinu nalaze bakterije koje su uzrokovale upalni proces. Ako je potrebno uputit će vas i na UZV.

Ukoliko je bol prilikom mokrenja uzrokovana ginekološkim razlogom, bez obzira radi li se o trudnoći ili se radi o spolnoj bolesti, liječenje će biti usmjereno na rješavanje uzroka bolnog mokrenja. Jednako tako ukoliko je povećana prostata uzrok bolova kod mokrenja liječit će se prostata.

Ukoliko su vam propisani antibiotici držite se rasporeda uzimanja lijeka i popijte do kraja propisanu dozu, jer antibiotici imaju produženo djelovanje samo ako se popije cijela propisana terapija. Prirodni lijekovi vam mogu samo dodatno pomoći, ali nikako nemojte odgađati posjet liječniku ukoliko bolovi ne prolaze nakon 24 sata.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega