Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Mokrenje svakih 15 minuta – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Mokrenje svakih 15 minuta - uzrok i liječenje

Mokrenje svakih 15 minuta i koji su uzroci čestog mokrenja?

Mokrenje svakih 15 minuta ili učestalo mokrenje možemo opisati kao stalnu potrebu za pražnjenjem mjehura koja nažalost može nastati radi više medicinskih stanja kao i vanjskih čimbenika. I dok se nekada može raditi samo o normalnoj upali mjehura radi prisustva bakterija, nekada je nažalost isto tako u pitanju puno ozbiljniji problem. Kada se primijeti potreba za učestalim mokrenjem važno je na vrijeme reagirati i potražiti pomoć od svojeg liječnika kako bi se spriječile neželjene posljedice. Zašto dolazi do pojave učestalog mokrenja? Mokrenjem se naše tijelo rješava svih štetnih tekućina.

Do potrebe izbacivanja urina iz tijela dolazi kada se u mjehuru pojavi osjećaj određene punine. Normalna osoba će mokriti 6 do 7 puta dnevno, ovisno o količini unesene tekućine u tijelo. Mokrenje svakih 15 minuta može značiti više stvari. Često se navedeni problem veže uz probleme s bubrezima kao i probleme s prostatom kod muškaraca. Učestalo mokrenje se pojavljuje kod dijabetesa, ili za vrijeme trudnoće. Isto tako ono se može povezati s osjećajem stresa i anksioznosti, hladnoće, upale mjehura, ili pretjerane konzumacije alkohola ili kave.

Mokrenje svakih 15 minuta i koji su najčešći simptomi?

Učestalo mokrenje ponekad nema popratne simptome, dok ponekad mokrenje svakih 15 minuta može biti povezano s neugodnim bolovima oko područja mjehura kao i donjeg dijela trbuha dok se mokri. Česti simptomi mogu biti: Promjena boje mokraće, iscjedak iz rodnice i penisa, povećani apetit i povećana želja za tekućinom, osjećaj mučnine. Kada dođe do pojave učestalog mokrenja poželjno je što prije kontaktirati liječnika jer se može raditi o problemu s bubrezima koji mogu dovesti do oštećenja.

Mokrenje svakih 15 minuta se može pojaviti u bilo koja doba dana, čak i navečer, što znači da ono može bitno utjecati na samu kvalitetu života i svakodnevne aktivnosti kao i kvalitetu sna. Može li se navedeno stanje spriječiti? Odgovor je naravno. Potrebno je izbaciti alkohol i velike količine kave iz svakodnevne konzumacije i zamijeniti ih raznim čajevima od biljaka poput šipka, brusnice, peršina ili koprive. Ako vas muči mokrenje po noći, tada se preporučuje da ne pijete tekućinu bare sat vremena prije neko legnete spavati.

Mokrenje svakih 15 minuta i kako izgleda dijagnoza i liječenje?

Može biti riječ o prolaznom stanju uzrokovanom infekcijom, ali može biti riječ i o ozbiljnijim problemima. Ako je mokrenje svakih 15 minuta popraćeno s bolovima u leđima, povišenom temperaturom, mučninom i promjenom boje urina tada je potrebno zatražiti liječničku pomoć. Sama dijagnoza se radi na temelju ultrazvuka bubrega, rengena ili CT abdomena i testa na spolne bolesti. Ako se pokaže da je riječ o ozbiljnijem problemu tada se sami pacijent šalje na preglede kod urologa ili ginekologa. Kako se liječi mokrenje svakih 15 minuta? Liječenje će se odvijati ovisno o tome o kojem uzroku je riječ.

Ako je primjerice uzrok učestalog mokrenja sama bakterijska infekcija, tada će se liječenje odvijati preko antibiotika. Neki uzroci će zahtijevati promjenu u načinu života pacijenta u obliku odricanja određene tekućine i hrane. U zaključku, učestalo mokrenje najčešće nastaje kao posljedica upale mjehura, raznih problema s bubrezima ili isto tako nekog drugog medicinskog stanja. Kada se primijeti često mokrenje potrebno je obratiti se liječniku kako bi mu se detaljno objasnilo stanje i kako bi se odredila adekvatna terapija.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega