Mogu li hemoroidi proći sami od sebe

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta
 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva
 
Mogu li hemoroidi proći sami od sebe

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta
 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva
 

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe uz pomoć prehrane

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe ako promijenimo način prehrane? Naravno da mogu, vrsta hrane itekako utječe na probavni sustav i njegov pravilan i zdrav rad. Hrana koja sadrži vlakna pomaže probavnom sustavu da lakše probavi hranu i da otpaci lakše prođu kroz crijeva.

No, da bismo sebi mogli pomoći prvo trebamo razumjeti kako izašto nastaju hemeroidi. U debelom crijevu koje je puno krvnih žila ukoliko se radi veći pritisak prilikom defektacije može doći do pretvaranja tkiva i krvnih žila u nakupine, odnosno spužvaste jastučiće koji se nazivaju hemeroidi. Ukoliko imate neredovitu, tvrdu stolicu uslijed naprezanja ti hemeroidi mogu i puknuti pa može doći do krvarenja. Hemeroidi mogu biti unutarnji ali i vanjski, ovisno o stupnju bolesti. Bez obzira imate li unutarnje ili vanjske hemeroide koji uzrokuju krvarenja potražite liječničku pomoć, ali i promijenite prehrambene navike.

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe ako jedemo više žitarica koje su cjelovitog zrna poput integralnog kruha, zobenih pahuljica, svakako mogu. Ukoliko u prehranu uvedemo i mahunarke, suho voće, pijemo dovoljno vode tokom dana, barem 1,5 litru dnevno, izbjegavamo nezdravu hranu, alkohol, previše kofeina i ljutu i začinjenu hranu situacija sa hemeroidima će se svakako popraviti. Psyllium ljuskice su jako dobre za reguliranje stolice i mogu se dodavati svim vrstama jela, od salata do variva i juha.

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe ako se više krećemo

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe ako se više krećemo i uvedemo dnevnu tjelesnu aktivnost koju do sada nismo prakticirali, odgovor je svakako da mogu. Jedan od razloga pojave tvrde stolice i neredovite stolice koje otežavaju defektaciju i pojavu hemeroida jest i nedovoljno kretanja i bavljenja tjelesnom aktivnosti.

Ukoliko radite posao koji uključuje sjedenje osam sati na dan, svakako vam je potrebno baviti se nekom tjelesnom aktivnosti ne samo zbog rješavanja hemeroida, nego i zbog općeg stanja zdravlja jer kretanjem pomažete tijelu da pravilno funkcionira kao organizam. Svako kretanje, pa čak i lagana šetnja do pola sata dnevno stimulirati će rad probavnog sustava i omogućiti crijevima da normalno rade.

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe uz više tjelesne aktivnosti otkrijete sami ukoliko imate problema sa hemeroidima. Nije potrebno da svakodnevno idete u teretanu, ali umjesto da dio puta koristite javni prijevoz radije prošećite i primijetit ćete razliku. Svakako prilikom obavljanja nužde nemojte pretjerano stiskati, te kad osjetite da morate na toalet nemojte odgađati nego to napravite odmah i ne zadržavajte dah za vrijeme obavljanja nužde.

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe uz pomoć čajeva i krema

Mogu li hemoroidi proći sami od sebe, mogu ukoliko koristite čajeve i kreme koji su upravo namijenjeni za rješavanje hemeroida. Kreme koristite isključivo po preporuci liječnika, nemojte sami sebi odabirati kremu. Krema će vam pomoći da ublažite simptome, ali neće riješiti problem hemeroida.

U rješavanju hemeroida će vam pomoći čajevi i brojni prirodni pripravci od koji ćemo spomenuti samo neke. Gospina trava je i inače za ljudsko zdravlje jako blagotvorna, umočena u maslinovo ulje dobiva se kantarion koji pomaže kod boli, te ga možete nanositi na vanjske hemeroide. Na taj način ćete pomoći da hemeroidi prođu sami od sebe uz pomoć prirodnih sastojaka.

Nevenova mast djeluje na upalne procese, te ako je pomiješate sa medom možete nanijeti na hemeroide. Peršinov list sa maslinovim uljem također će utjecati da se riješite hemeroida. Mogu li hemoroidi proći sami od sebe, te koje još prirodne pripravke možete koristiti, evo popisa: čempres u obliku tinkture ili eteričnog ulja, čuvarkuća sa limunom i medom, divlji kesten u obliku tinkture, svima jako dobro poznata kamilica koju možete piti u obliku čaja, ali i kod upale hemeroida ispiranje kamilicom anusa nekoliko puta dnevno pomoći će da se hemeroidi povuku sami od sebe.


Tagovi: