Mnogi ne vole ovu namirnicu, a provjereno popravlja krvnu sliku: Ovo povrće je najzdravije na placu, odmah ga kupite!

Zanimljivosti

Mnogi ne vole ovu namirnicu, a provjereno popravlja krvnu sliku: Ovo povrće je najzdravije na placu, odmah ga kupite!

Najbolje povrće za vas

Zdravlje je svima nama najbitnija stvar na svijetu te bez njega ne možemo. Ako niste dobrog zdravlja, onda ne možete niti raditi i privređivati u životu. Zbog toga je bitno da čuvamo zdravlje kao malo vode u dlanu. Bitno je da zdravo hranite, redovito se krećete i vježbate par puta tjedno, smanjite razinu stresa te da nemate loše životne navike kao što je to pušenje cigareta ili ispijanja alkohola. A kad smo kod zdrave prehrane, postoji jedno određeno povrće koje vam je bogato svim najbitnijim nutrijentima te vam može poboljšati vaš imuniteta i pročistiti vam krvnu sliku. Naime, radi se o cikli za koju se govori da je najzdravije i kvalitetnije povrće te vam može pomoći kod regulacije probave, poboljšanja krvne slike i koje čega još. Cikla nudi puno prednosti zbog koje ju vrijedi uvrstiti u svoju dnevnu prehranu. Bogato je antioksidansima i svim mogućim vitaminima, te ima jako malo masti u sebi.

Povrće za bolje zdravlje

Cikla je najzdravije povrće za koju vrijedi ju se uvrstiti u vašoj svakidašnjoj prehrani. Prvi razlog je što vam cikla pomaže kod smanjenja rizika od moždanog kao i srčanog udara. Zbog svojeg kemijskog sastava, cikla može smanjiti krvni tlak te tako vam smanjiti šanse od zadobivanja srčanog i moždanog udara. Također, njegovi prirodni nitratiti zajedno u kombinaciji s krvi stvaraju azotni oksid koji pročišćuje krvne žile i tako povećava razinu kisika u krvi.

Ovo povrće vam može pomoći kod stabilizacije rada probavnog trakta. Njezini brojni hranjivi sastojci imaju blagotvorno djelovanje na želudac i crijeva. Prirodni šećer koji se nalazi u cikli hrani crijevnu floru te njegova vlakna upijaju sve toksine i otpadne tvari te ih iznosi van i tako čiste crijeva.

Ujedno, cikla pomlađuje vaš organizam. Sadrži betain i betanin koji mogu doprinijeti u sprječavanju preranog starenja organizma, stvaranju broj ćelija karcinoma i oksidaciji. Tako možete spriječiti razvoj raka ili tumora. Dodatni plus je što će vaša koža izgledati mladoliko i biti čvršća, te nećete imat crne podočnjake ispod očiju, a ujedno i akne i prištići će se povući.

Cikla također pomaže kod mršavljenja jer sadrži puno vlakna, a malo kalorija ima. Njegova vlakna su vam dobra u borbi s masnim naslagama, i ako redovito konzumirate ciklu, moći ćete izbaciti sve loše toksine i višak kilograma.

Poboljšajte si svoju krvnu sliku uz ovo povrće

Cikla može isto tako vam pomoći kod regulacije razine šećera u krvi. Njegova vlakna ima blagotvorni učinak kod stabilizacije šećera u krvi, zbog čega se njegov sok preporučuje dijabetičarima. Tri puta tjedno biste trebali piti sok od cikle kako biste vidjeli promjene.

Također, ovo povrće je poznato po tome što poboljšava vaš vid. Sadrži visoku razinu nitrata koji imaju pozitivni učinak na cijelo tijelo, no najviše doprinose vašem vidu jer ojačavaju ćelije rožnice te vam tako poboljšava vid.

Osim toga, ovo povrće vam može pomoći kod povećanja fizičke aktivnost i izdržljivost. Ona je prirodni protein. Kada konzumirate ciklu, vaše krvne žile postaju elastičnije, te zbog toga vaša tkiva i unutarnji organi postaju dovoljno osigurani s kisikom, te vam se mišići brzo oporave. Također, i vaše se mentalno zdravlje može popraviti jer zbog proširenja krvnih žila vam može kisik do mozga doći puno brže. Tako može pomoći kod osoba koje imaju depresiju, a i onima koji su pod stalnim stresom ili su loše raspoloženi.

Cikla sadrži puno silicija dioksida koji je bitan kod vezivanja kalcija, a ujedno ima magnezija, vitamina C i folne kiseline koje su bitne za kosti.

Cikla je dobra i za trudnice, jer može spriječiti nastanaka malokrvnosti. Ujedno je cikla dobar izbor za bebe jer sadrže puno kalcija, kalija i vitamina A što je bitno za zdravi razvoj bebe.

Tagovi: