Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Miteseti na licu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Miteseti na licu - uzrok, simptomi, liječenje

Miteseti na licu – dosadne pojave kojih se može lako riješiti

Više smo puta na ovome sajtu govorili o problemima s licem. Razne nečistoće, akne, prištići, bubuljice i razne druge pojave muče ne samo mlade nego i one zrele. Problemi s licem svakako nisu samo problem naše generacije, no ono o čemu puno možemo slušati u današnjim medijima su miteseti. Miteseti na licu poseban su oblik “prištića” koji funkcioniraju malo drukčije. U ovome tekstu posvetit ćemo se mitesetima općenito, reći kako nastaju, što ih uzrokuje te dati Vama savjete kako ih se lako riješiti bez puno muke. Miteseti zapravo nisu veliki problem i svakako su puno manje vidljivi nego primjerice akne. Miteseti na licu mogu se riješiti jednostavnim maskama za lice, redovitim čišćenjem pora i generalno brigom za zdravlje svoga lica. Postoji puno krema i preparata koje će pomoći u borbi s mitesetima, a isto tako postoje i posebni tretmani kod doktora. Bilo kako bilo, miteseti nisu veliki problem i lako se rješavaju.

Miteseti na licu – što su uopće miteseti?

Prije nego objasnimo što su miteseti, objasnimo prvo bubuljice, odnosno prištiće. Prištići nastaju kada se bakterije na našem licu začepe pod našim porama i onda se upale. Zato su popraćene crvenilom i boli. Miteseti na licu nastaju kada se u prazne pore uvuku druge nečistoće, mrtve stanice i ponešto bakterija. Rezultat je crna točna na licu koja kad se istisne ima puno drukčiju teksturu nego prištić. To je zato što je sadržaj miteseta zapravo uglavnom mrtav, dok kod bubuljica pričamo o čistim bakterijama. MIteseti na licu mogu se lako ukloniti nakon nanošenja hidratantnih krema koje opuštaju kožu. Istiskivanje miteseta nije nešto što će Vam ostaviti ožiljke po licu, no ukoliko to radite, radite s dezinficiranim rukama i uz pomoć maramice. Prije istiskivanja premažite kožu alkoholom. Miteseti mogu biti vrlo dosadni i stalno se pojavljivati, no njih se može bezbolno ukloniti, čak i doma samostalno. Kreme su dodatan korak u rješavanju ovog problema.

Miteseti na licu – riješi ih se lako uz dodatne preparate

Dakle, miteseti na licu vrlo su nevažna pojava u usporedbi s primjerice aknama ili prištićima, no svejedno ćete uz korištenje dodatnih preparata imati bolje rezultate nego da mitesete rješavate samo uz pomoć istiskivanja. Kao što smo već rekli, hidratantne kreme pomoći će u opuštanju kože nakon čega ćete vrlo lako uklanjati mitesete. Ono što nismo još rekli, a vrlo je važno za zdravlje Vašeg lica i da Vam se miteseti više ne vraćaju je redovito čišćenje nečistoća na licu. Nakon što ste obavili vlastiti tretman, ne zaboravite redovito čistiti svoju kožu kremama kako bi se eventualne nove nečistoće odmah uklonile. Inače riskirate da ponovo dobijete mitesete. Miteseti na licu će, uz aplikaciju krema i ostalih preparata, postati stvar prošlosti, a Vama će ostati čisto lice bez ikakvih crnih točkica. Osim svih preparata, bitno je održavati zdravu prehranu i održavati vlastitu higijenu kako bi eventualne nečistoće na licu bile još rjeđe.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni