Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Miteseri na nosu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Miteseri na nosu - uzrok, simptomi, liječenje

Miteseri na nosu – uzrok

Miteseri na nosu su veoma česta pojava, te se mnogi od nas, posebice žene, mučimo s ovim problemom koji može biti jako neugodan i težak za pokriti ispod šminke. Miteseri na nosu mogu ponekad biti jako teški i izazovni za riješiti ih se, te često ljudi niti ne znaju kako da ih uklone, a kako biste ih uklonili bitno je da razumijete zbog čega se oni i pojavljuju. Miteseri se pojavljuju zbog začepljenja pora, i to najčešće se događa na području nosa. Miteseri mogu biti bijeli ili crni. Bijeli miteseri nastaju kada se začepljena pora zatvori, dok se crni miteseri pojave ako začepljena pora ostane otvorena te ona potom oksidira i postane crna. Srećom, pa se miteseri mogu lako ukloniti, no bitno je da to radite na pravilan način jer ako krenete istiskivati miteser kao što biste prištić ili ga nasilno izvlačiti van s flasterom možete prouzrokovati više štete nego koristi.

Miteseri na nosu – simptomi

Miteseri na nosu se veoma lako mogu prepoznati, a oni se pojavljuju kao sitne bijele ili crne točkice na nosu koje možete osjetiti ako prstom prođete lagano po površini kože na nosu. Iako nisu bolni niti išta, ali miteseri na nosu mogu biti neugodna pojava, posebice ako imate crne mitesere koji su više vidljiviji nego bijeli, te se mogu čak i ispod šminke primijetiti. Srećom, pa postoje razne metode i načini kako možete se ih se uspješno riješiti. No, ima nekih načina koji nisu najbolji niti za uklanjanje mitesera kao niti za vašu kožu. Primjerice, ako koristite one flastere za nos koji služe za uklanjanje mitesera, osim što oni uglavnom površinski čiste kožu, oni nisu posve učinkoviti niti dugoročno rješenje, te ujedno mogu uzrokovati oštećenja kože. Isto tako i istiskivanje mitesera može vam uzrokovati upale i oštećenja na vašoj koži. Zato ćemo vam u sljedećem dijelu reći koje su najbolje metode za uspješno uklanjanje mitesera s nosa.

MIteseri na nosu – liječenje

Miteseri na nosu se srećom mogu lako riješiti, a najbitniji faktor kod rješavanja mitesera upravo leži u vašoj rutini njege lica. Bitno je da redovito perete svoje lice koristeći gel, mlijeko ili pjenu za čišćenje lica. Bitno je da svaki put nakon što se probudite, nakon vježbanja i prije nego što odete na počinak operete lice. No, bitno je da ne pretjerate s pranjem lica jer možete uzrokovati pretjeranu proizvodnju ulja. Također, ako imate veoma suhu kožu preporučuje se da samo jednom dnevno perete lice bilo ujutro ili navečer. Također, bitno je da jednom tjedno napravite piling kože na licu kako biste uklonili sve mrtve stanice s kože. Isto tako, ulje čajevca vam je dobro kod rješavanja raznih problema s kože poput prištića i mitesera. Samo umočite štapić za uše u ulje čajevca, te natapkate na mjesto gdje imate mitesere. Ako se pridržavate ovih mjera miteseri na nosu će nestati dok kažete keks!

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni