Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Miteseri – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Miteseri - uzrok, simptomi, liječenje

Miteseri – uzrok

Miteseri su veoma iritantna pojava koja može svakoga od nas zadesiti u bilo kojem trenutku. Pogotovo mogu biti iritantni kada ih se pokušavate riješiti s različitim proizvodima, a nijedan od njih ne djeluje. Kako biste se mogli ih uspješno riješiti, prvo je bitno da razumijete što su oni i zbog čega se uopće pojavljuju. Miteseri se pojavljuju kao posljedica začepljenja pora, a to se uglavnom događa na području nosa, no može zahvatiti i druga područja, poput brade, čela te čak se mogu pojaviti i kod ušiju. Mitesere možemo podijeliti na bijele i crne. Bijeli miteser se pojavi ako se je začepljena pora zatvorila, dok se crni miteser pojavi ako je začepljena pora ostala otvorena, tada ona oksidira i postane crna. Postoje razne metode kako možete se riješiti mitesera, no postoje neke metode koje nisu posve efektivne, dapače mogu vam napraviti samo štetu nego korist, stoga ćemo vam reći više o tome u nastavku.

Miteseri – simptomi

Mitesere možete veoma lako prepoznati. Kada malo pobliže pogledate svoju kožu na području nosa, brade ili čela, možete vidjeti kao male crne ili bijele nabubrene točkice po površini kože. To su vam miteseri, i najčešći su oni crni koji se još lakše mogu primijetiti. Postoje razne tehnike kako možete se uspješno riješiti mitesera, a najbitnije je da ne radite greške koji neki drugi rade kada se žele riješiti mitesera. Automatski mnogi ljudi krenu sami istiskivati mitesere, što se ne smije raditi jer možete samo još više pogoršati stanje i uzrokovati oštećenja i upale na vašoj koži. Miteseri, jednako kao i prištevi, ne bistre smjeli nikada sami istiskivati jer oni uzrokuju dugoročna oštećenja na koži te mogu razne bakterije ući unutar kože na taj način. Također, niti flasteri nisu uvijek efektivni kod uklanjanja mitesera, a i ujedno možete isto tako oštetiti svoju kožu. Oni samo površinski očistit kožu od mitesera, te stoga nije dugoročno rješenje. U nastavku ćemo vam reći koja su bolja rješenja za uspješno otklanjanje mitesera.

Miteseri – liječenje

Miteseri se mogu i na drugačiji načini ukloniti bez da uzrokujete oštećenja po vašoj koži. Jedno od načina vam je da prvo redovito perete svoju kožu kako biste uklonili sve bakterije, nakupine znoja i viškove ulja sa svojeg lica, jer oni mogu uzrokovati začepljenje pora te tako stvoriti mitesere. Bitno je da lice uvijek operete kada ustanete, nakon tjelovježbi i prije nego što odete na počinak. Kod pranja lica možete pronaći nježne gelove, mlijeka ili pjene za čišćenje lica, no ako imate veoma suhu kožu, onda je bolje da lice operete jednom dnevno i to samo s vodom. No, nemojte previše prati lice jer može početi proizvoditi previše ulja. Miteseri se mogu tretirati i kroz korištenje određenih maski za lice, poput one koje možete napraviti od bjelanjak i meda. Bitno je redovito svaki tjedan uklonite mrtve stanice s lica s korištenjem pilinga za lice. Osim toga, možete upotrijebiti ulje čajevca za uklanjanje mitesera, samo nanesete sa štapićem ulje na mjesto gdje imate mitesere.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni