Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu

 

Mikoza – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Mikoza - uzrok, simptomi, liječenje

Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu

 

Što je mikoza?

Gljivične infekcije opisujemo kao gljive koje utječu na nokte, kožu, kosu, sluznice kao usta i vagina. One nastaju od patogenih gljivica koje su povezane s upotrebom antibiotika, slabog imunološkog sustava i dijabetesa. Na temelju njihove razine penetracije, širenja gljivica, i specifičnost njihovih mikroorganizama, mikoza se može podijeliti u četiri skupine. Najčešća je površinska, kao i potkožna infekcija, dok je od kožnih najčešća atletska noga koja je uzrokovana nastankom gljivica između nožnih prstiju.

Što je mikoza? Samo ime dolazi od grčke riječi “Mikos” što u slobodnom prijevodu znači gljiva. Navedeno ime često koristimo kao opis gljivične infekcije koja je uzrokovana patogenim gljivama. Gljivične infekcije mogu utjecati na našu kožu, kosu, nokte i sluznice, i danas ih svrstavamo u četiri vrste na temelju njihovog prodiranja i širenja. Površinske mikoze su gljivice koje rastu samo na površini kože ili kose, imaju niski upalni odgovor na svog domaćina i gotovo su bez imunološkog odgovora.

Kožne mikoze su najčešće i ovdje dolazi do rasta gljivica u dubljim slojevima naše kože. Za razliku od površinskih gljivica, kožne uzrokuju imunološki odgovor sa strane domaćina i dolazi do razvoja upale, iritacija, ponekad i alergijskih reakcija. Oportunističke mikoze nastaju kada je bolesnik oslabljen sa strane druge patologije, primjerice kada je prisutan dijabetes. Sistematske ili duboke mikoze nastaju kao infekcija i mogu zahvatiti unutarnje organe i kožu, izazivaju maksimalnu imunološku reakciju.

Mikoza i koji su njeni uzroci i simptomi?

Izvorni i glavni uzrok je umnožavanje određenih gljivica koje se obično nalaze u određenim dijelovima našeg tijela. Postavlja se pitanje zašto dolazi do njihovog umnožavanja? Infekcije nastaju kada gljivice krenu napadati vanjski sloj kože, organe i druge dijelove tijela. Primjerice, za pojavu gljivica i razvoj koji pogoduje infekciji moramo imati vlažnu kožu, koja je isto tako topla i prljava. Kožna mikoza koja je danas najčešća nastaje radi toga što imamo vlažna stopala i hodamo bosi po mjestima koje dijelimo s drugima, primjerice bazeni ili teretana.

Gljivične infekcije se zapravo najčešće pojavljuju kod osoba koje imaju neku vrstu nedostatka imunološkog sustava. Kako izgledaju simptomi mikoze? Ovisno o mjestu razvoja gljivica, simptomi mogu biti različiti. Kožna mikoza koja je najpoznatiji oblik često za simptome ima crvenilo, neugodan osjećaj svraba, suha i ispucala koža, nastanak neugodne iritacije. Kod njenog daljnjeg razvoja možemo prepoznati simptome poput plikova i nastanka malih pukotina koje mogu izazvati male ozljede. Kod svih gljivičnih infekcija simptomi su svakako svrab, iritacija i peckanje. Neki oblici mogu biti popraćeni s osjećajem boli.

Mikoza i kako se ona liječi?

Prije početka liječenja potrebno je uspostaviti dijagnozu. Dijagnoza se radi pomoću mikroskopske analize zahvaćenog djela. Nakon što se utvrdi da je riječ o gljivičnoj infekciji, prvi korak je najčešće davanje antifungalnih lijekova lokalno ili općenito, ovisno o njenom položaju. Mikoza je svakako stanje koje se mora proći sa svojim liječnikom i dermatologom kako bi se utvrdio najbolji oblik liječenja. I dok se mikoza općenito liječi s antifungalnim lijekovima koji dolaze u obliku krema, gelova, praha ili tableta, stanje se također može liječiti i prirodnim putem.

Postoje tretmani protiv gljivičnih infekcija koji kombiniraju lijekove i prirodne metode liječenja. Koje su prirodne metode liječenja najbolje? Češnjak se često koristi za pripremu infuzije u kojoj se namakaju noge. Limun se direktno kapa na zahvaćeno vanjsko područje. Soda bikarbona se trlja na zahvaćeno područje ili šprica kao sprej. Ricinusovo ulje i limun se koriste kao kupka za noge. Prije iskušavanja liječenja na prirodan način, važno je savjetovati se sa svojim liječnikom i dermatologom o tome da li je to sigurno i poželjno raditi uz vašu prepisanu terapiju. Samo liječenje gljivične infekcije može biti dugotrajno i teško.

Tagovi: