Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava

Mast za psorijazu – nuspojave, cijena, iskustva

Sponzorirano

Mast za psorijazu - nuspojave, cijena, iskustva

Mast za psorijazu i što je psorijaza?

Psorijaza se može opisati kao kronična i isto tako nezarazna upalna bolest kože koja se može prepoznati po oštrim i ograničenim crvenim zadebljanjima ili plakovima koji su prekriveni blago srebrnim i bijelim suhim ljuskicama. Navedene promjene možemo najčešće primijetiti na laktovima, koljenima, trupu, iako se navedena bolest može pojaviti bilo gdje na tijelu. Simptomi bolesti mogu biti vidljivi čak na području genitalija, a mogu se isto tako proširiti na nokte i vlasište. Sama bolest se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, ali najčešće se razvija kod osoba u dobi od 20. do 30. godine života.

Važno je znati da psorijaza nije zarazna bolest i ona se ne može proširiti s jedne osobe na drugu, isto tako ona se ne širi s jednom područja kože na drugo područje kože. Radi se o nepoželjnoj pojavi na koži koja je isto tako i estetski problem, a simptomi psorijaze su najčešće svrbež, osjećaj pečenja i zatezanja kože. Kako se liječi psorijaza? Liječenje kreće prvo primjenom vanjskih lijekova. Mast za psorijazu je svakako prvi oblik liječenja koji se preporučuje. Ukoliko se mast za psorijazu ne pokaže uspješnom pacijent se prebacuje na drugi oblik liječenja.

Mast za psorijazu i kako se liječi psorijaza?

Kod početka liječenja važno je pacijenta upoznati s mogućim očekivanjima liječenja. Kontinuirane terapije su od iznimne važnosti ako se pacijent želi riješiti navedenog problema. Terapija se određuje na temelju pregleda i težini stanja. Ovisno o samome obliku psorijaze i zahvaćenom mjestu, terapiju možemo podijeliti na lokalnu i sustavnu. Odluka o načinu liječenja se donosi na temelju dobi pacijenta, kliničkog oblika psorijaze, lokalizaciji i njenoj proširenosti. Mast za psorijazu pripada u lokalnu terapiju liječenja. Masti se koriste jer zadržavaju vodu unutar kože, omekšavaju ljuske, olakšavaju prodor lijeka u tijelo. U lokalnom načinu liječenja danas se najčešće koriste kortikosteroidi, cignolin, analozi vitamina D i A, katrani, kao i inhibitori kalcineurina.

Ako se mast za psorijazu ne pokaže uspješnom metodom liječenja, odluku o daljnjem sustavnom liječenju će donijeti dermatolog koji ima iskustvo u liječenju težih oblika navedene bolesti. Sustavna terapija psorijaze sadrži liječenje derivatima vitamina A, Metotreksatom, Ciklosporinom i biološkim lijekovima. Tradicionalnija sustavna terapija će primjenjivati dobro poznate lijekove koji daju veliku učinkovitost u liječenju. Nažalost liječenje lijekovima zna izazvati mnogo kontradikcija, radi čega se liječenje mora redovito pratiti putem kontrola.

Mast za psorijazu i gdje kupiti masti za psorijazu?

Mast za psorijazu koristimo kada je riječ o blagom obliku navedene bolesti. Mast se nanosi na zahvaćeno područje kako bi omekšala područje i odstranila pojavu ljusaka kako bi lakše ušla u zahvaćeno područje. Recenzije na masti za psorijazu su pozitivne kod pacijenata koji pate od lakšeg oblika bolesti. Mast za psorijazu će u sebi sadržavati hidratizirajuća i umirujuća svojstva, što znači da su nuspojave iznimno rijetke. Masti se isto tako za razliku od lijekova mogu kombinirati u liječenju psorijaze.

Primjena masti i krema za liječenje psorijaze je sasvim jednostavna, dovoljno ih je samo umasirati na zahvaćeno područje po nekoliko puta na dan dok se ne primijeti poboljšanje na području. Gdje kupiti navedenu mast? Navedenu mast će prepisati liječnik ili dermatolog, što znači da je ona dostupna za kupnju u svakoj ljekarni. Cijena same masti ili kreme će ovisiti, no neka okvirna cijena je stotinjak kuna. Teško je odgovoriti koja je najbolja mast ili krema za psorijazu jer njeno djelovanje će striktno ovisiti o stanju pacijenta i kože.

Tagovi:

Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava