ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor

Manjak energije i koncentracije – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Manjak energije i koncentracije - uzrok, simptomi, liječenje

Manjak energije može se loše odraziti na organizam

Manjak energije i koncentracije može biti poprilično frustrirajuć, posebice kada to traje dulje vrijeme. Konstantan umor može se negativno odraziti na sveopće stanje ljudskog organizma te tako može oslabiti imunitet zbog čega je tijelo podložnije raznim bolestima i virozama koje mogu poprilično potrajati. Manjak energije također može utjecati na svakodnevno odrađivanje stvari te se zna događati da za isti posao treba više vremena da se isti obavi, no isto tako može uzročiti dekoncentraciju. Manjak koncentracije samo je jedan od rezultata manjka energije zbog čega je potrebno više energije koristiti na odrađivanje nekih radnji, pa se tako neke stvari teže pamte ili odrađuju, a ponekad dovodi i do toga da uđemo u neku prostoriju i ne znamo po što smo došli zbog čega se rade dodatni koraci što rezultira daljnjim trošenjem energije. Srećom, postoje neki jednostavni načini na koje se može raditi na vraćanju energije i koncentracije, od čega je prvi korak dovoljna količina sna.

Manjak energije često je rezultat loših navika

Manjak energije i koncentracije može biti rezultat nekih bolesti od kojih se neke vežu uz nadbubrežne žlijezde ili štitnjaču. Ukoliko sumnjate na takve probleme, svakako posjetite liječnika kako bi dobili pravovremenu dijagnozu i liječili to stanje. No vrlo često je manjak energije i koncentracije rezultat načina života. Mnogi ljudi danas idu spavati prekasno, a pri tome se bude vrlo rano zbog čega tijelo ne dobije dovoljnu količinu sna za ispravno funkcioniranje. No, dovoljna količina sna, što je u načelu 6 do 8 sati, nije nužno rješenje za to stanje. Naime, sama količina sna ne mora puno značiti ukoliko je san lagan, isprekidan i ukoliko se pojedinac često budi po noći jer su to sve razlozi zbog kojih se tijelo ne odmori koliko bi trebalo te ga to iscrpljuje što pridonosi daljnjem osjećaju umora. Stanje manjka energije može dovesti do kroničnog umora koji osim oslabljene koncentracije može utjecati i na kognitivne sposobnosti.

Manjak energije može se jednostavno riješiti

Manjak energije najčešće je vezan uz loš način života. Osim pokušaja ispravljanja bioritma i spavanja, kako bi tijelo dobilo više energije poželjno je smanjiti količinu stresa u životu. Raznovrsna prehrana prepuna voća i povrća pomoći će tijelu dobiti određene vitamine i minerale koji mogu smanjiti osjećaj umora i nedostatka energije. Ukoliko se i nakon toga osjeća manjak energije, dobro bi bilo uzeti neke dodatke prehrani kako bi lakše došli do svega onoga što tijelu nedostaje. Na osjećaj manjka energije također utječu i neki poroci kao što su alkohol, cigarete i slično te je poželjno smanjiti ih na minimum, no to također može biti i nuspojava nekih lijekova ukoliko ih koristite. Ukoliko se osim manjka energije pojave i drugi simptomi kao što je ostajanje bez daha, pojava boli u prsima, jaka glavobolja, vrtoglavica i slično, trebalo bi posjetiti liječnika jer je tada vrlo vjerojatno riječ o nekom prikrivenom zdravstvenom problemu kojeg je potrebno liječiti kako se zdravstveno stanje ne bi pogoršalo.

Tagovi:

ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor