motion free

Ocuvit - 100% učinkovit u potpori i zaštiti vida

Uz pomoći Ocuvit-a Vi:

  • Sačuvajte svoj vid
  • Smanjite intraokularni tlak
  • Otklonite rizik od opasnih bolesti
  • Oslobodite napetost očiju
  • Začtitite oči od dugotrajnog stresa

Loš vid – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Loš vid - uzrok, simptomi, liječenje

Loš vid, uzroci

Loš vid ili slabljenje vida je pojam koji se odnosi na zamućenje našeg vida, slijepe točke u našem vidnom polju, plutajuće čestice ispred oka, oslabjeli vid na određene udaljenosti. Sve nabrojano su simptomi koju mogu ukazivati na određen problem s očima. Promjene vida se nikada ne bi smjele ignorirati niti stavljati po strani, jer njihovim pogoršavanjem riskiramo mogući nastanak sljepoće. U slučaju promjena u vidnom polju, mogu vam pomoći razni stručnjaci. Optičar – Osoba koja je odgovorna za izradu naočala ili leća, i isto tako je odgovorna za njihovo čišćenje ili popravak.

Optometrist – Osoba koja vam prepisuje odgovarajuće naočale ili leće, i osoba koja je odgovorna za pregled prednjeg segmenta oka. Oftalmolog – Osoba koja vam dijagnosticira i liječi određeni problem oka. Koji su najčešći uzroci lošeg vida. Loš vid nastaje radi sljedećih stanja: Prezbiopije, katarakte, glaukoma, dijabetičke retinopatije, makularne degeneracije, ablacije mrežnice. Ostali uzroci za slabljenje našeg vida su povezani s određenim traumama ili oštećenja oka, umorom, uzimanjem određenih lijekova.

Loš vid, simptomi

Slabljenje vida svakako utječe na našu sposobnost da zapažamo određene objekte i sitnije detalje. Od ukupno 5 osjetila, vid je naše najvažnije osjetilo i također je važno za naše cjelokupno zdravlje. Najčešći simptomi koji ukazuju na loš vid su sljedeći: Gubitak centralnog ili našeg perifernog vida, dvoslike kao i zamućeni vid, slabiji vid na daljinu ili blizinu, pojava manjih plutajućih čestica ili bljeskova u vidnom polju, gubitak percepcije za dubinu, neraspoznavanje boja, pretjerana osjetljivost na svjetlo, razrokost.

Loš vid se inače pojavljuje kao simptom određenih bolesti ili stanja, ali i često je uzrokovano prirodnim procesom starenja. Statistika pokazuje kako gotovo 80% svjetske populacije pati od određenih očnih poremećaja, što je danas sasvim normalno ako uzmemo u obzir da su oči organ koji najviše naprežemo za dana. Naravno, ukoliko želite spriječiti nastanak lošeg vida možete raditi određene vježbe koje će u jednu ruku opuštati vaše oči. Ukoliko sumnjate na bilo kakav problem s očima važno je zakazati termin kod oftalmologa i otkriti uzrok pogoršanja vida.

Loš vid, liječenje

Loš vid često nastaje postepeno i mnogi zapravo ne primijete da oko doživljava pogoršanje, već smatraju kako je to normalno. Upravo radi navedenog bitno je redovito obavljati oftalmološke preglede i kontrole, pa čak i kada imate zdrav vid. Godišnji pregledi oka su svakako najbolji način da se rano otkrije i liječi mogući problem s vidom. U međuvremenu obratite pažnju na signale koje vam šalju vaše oči. Sljedeći znakovi vam mogu ukazati na ozbiljno očno stanje:

Iznenadna promjena u vidnoj oštrini, glavobolja uz slabljenje vida, bol u oku, nagli gubitak vaše koordinacije i svijesti, smanjen vid na jednom oku, ozljede oka. Liječenje bilo kojeg očnog stanja zahtjeva pregled stručnjaka i njegovo mišljenje. Liječenje se ponajviše odvija u obliku uzimanja kapi ili kapsla za zdravlje oči. Teži slučajevi svakako zahtijevaju operaciju. Iako je loš vid normalna i prirodna pojava kako starimo, moramo imati na umu da naše oči mogu doživjeti određene traume ili oštećenja, i kako njihovo svakodnevno naprezanje može dovesti do neželjenih posljedica.

Tagovi:

motion free

Ocuvit - 100% učinkovit u potpori i zaštiti vida

Uz pomoći Ocuvit-a Vi:

  • Sačuvajte svoj vid
  • Smanjite intraokularni tlak
  • Otklonite rizik od opasnih bolesti
  • Oslobodite napetost očiju
  • Začtitite oči od dugotrajnog stresa