motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Ljuštenje kože na rukama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Ljuštenje kože na rukama - uzrok, simptomi, liječenje

Ljuštenje kože na rukama – uzrok

Ljuštenje kože na rukama može biti uzrokovano nizom raznih čimbenika, primjerice zbog opekotina, alergija, dermatitisa ili nekog kozmetičkog procesa ili preparata. Koža je naš najveći organ koji se sastoji od tri sloja, te je to organ koji je najviše izložen vanjskim utjecajima. Površinski sloj kože se zove epiderm te nas on štiti od štetnih tvari i pohranjuje vodu. Kada taj slo kože izgubi vlažnost zbog nekog uzroka, može se pojaviti crvenilo, suhoća pa tako i perutanje. Čimbenici koji nam mogu uzrokovati perutanje odnosno ljuštenje kože na rukama su vam opekotine od sunca, alergijska reakcija, razne vrste dermatitisa, psorijaza, hiperhidroza odnosno prekomjerno znojenje, poremećaj imunološkog sustava, neželjena reakcija na kozmetičke proizvode i na šminku te neželjena reakcija na neke lijekove kao primjerice loša reakcija na topikalni retinoid za liječenje akni. Kao što vidite, zbog niza raznih čimbenika vam se lako može pojaviti perutanje kože, a i crvenilo, suhoća i svrab kože.

Ljuštenje kože na rukama – simptomi

Ljuštenje kože na rukama se može kako prepoznati po njegovom veoma specifičnim i očiglednim simptomima. Prvo što primijetite je da vam je koža suha i zategnuta, da da vam je koža crvena i da osjećate svrab koji može biti veoma neugodan i iritirajući te zbog toga dolazi do perutanja kože. Ova pojava se može pojaviti na apsolutno svakom dijelu tijela, a najčešće se pojavljuje između ostaloga i ljuštenje kože na rukama, koja je inače neuobičajena no nije opet niti tako rijetka kao što mislite. Razlog k ovoj pojavi može biti zbog bilo čega, primjerice možda koristite neki novi deterdžent za pranje suđa ili za čišćenje prašine, ili koristite neki novi kozmetički proizvod na rukama te su doživjele lošu reakciju. Također sr perutanje kože na rukama može prijaviti zbog dermatitisa ili zbog dehidracije tijela, te i zbog vaše ishrane, primjerice ako vam nedostaje vitamina B u organizmu koža na rukama će se početi ljuštiti.

Ljuštenje kože na rukama – liječenje

Iako ljuštenje kože na rukama može biti jako iritantna i neugodna pojava, dobra je strana toga što se može lako riješiti problem. Za ljuštenje kože na rukama ono što možete učiniti kako bi se povuklo je da koristite posebnu kremu koju vam može dermatolog preporučiti ukoliko je u pitanju dermatitis, ako je vaše tijelo dehidrirano onda trebate se hidratizirati postepeno kako biste obnovili svoje tijelo, ukoliko imate manjka vitamina B trebate nadoknaditi kroz suplemente. Ako vam problem uzrokuje neki kozmetički proizvod ili proizvod za čišćenje ili pranje, onda prestanite koristiti taj proizvod u slučaju kozmetičkog proizvoda odnosno u slučaju da je u pitanju proizvod za pranje suđa ili slično, koristite gumene rukavice kako vam više ne bi izazvalo probleme na koži. Bitno je da redovito njegujete svoju kožu s kremom za ruke, da ne često uranjate svoje ruke u vodu, da pazite na ishranu i koliko pijete vodu tokom dana.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente