motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Ljuštenje kože na dlanovima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Ljuštenje kože na dlanovima - uzrok, simptomi, liječenje

Ljuštenje kože na dlanovima – uzrok

Ljuštenje ili perutanje kože je vrsta upalnog procesa koji može biti uzrokovan nizom različitih čimbenika, od alergije, opekotine sve do dermatitisa ili zbog kozmetičkog preparata. Perutanje kože se može na bilo kojem dijelu tijela. Koža je naš najveći organ te se ona sastoji od tri sloja, od kojih je površinski sloj kože se zove epiderm te je on zaslužan za zaštitu kože od svih štetnih tvari te za pohranjivanje vode. Kada površinski sloj kože izgubi na vlažnosti zbog bilo kojeg razloga, mogu se pojaviti problemi kao što su crvenilo, suhoća i perutanje kože. Neki od uzročnika za ljuštenje kože na dlanovima su opekotina od sunca, alergijska reakcija, razne vrste dermatitisa, psorijaza, poremećaj imunološkog sustava, negativna reakcija na šminku i druge kozmetičke proizvode, negativna reakcija na neke lijekove poput topikalnog retinoida za tretiranje akni, ili zbog hiperhidroze odnosno prekomjernog znojenja. No, za ljuštenje kože na dlanovima najčešće je uzrokovanog zbog novih kozmetičkih proizvoda ili proizvoda za čišćenje, dehidracije kože ili zbog dermatitisa.

Ljuštenje kože na dlanovima – simptomi

Iako ljuštenje kože na dlanovima se možda na prvu čini kao pomalo neuobičajena pojava, posebice ako se samo pojavljuje na rukama i nigdje drugdje na tijelu, no opet s druge strane nije toliko rijedak slučaj. Najčešće uzročnici za ljuštenje kože na dlanovima mogu biti jednostavni, primjerice zbog korištenja nekog novog deterdženta za suđe ili sapuna za ruke, ili uzročnici mogu biti kompleksniji, zbog primjerice dermatitisa ili dehidracije vašeg tijela. Ponekad se ovaj problem može dogoditi zbog manjka vitamina B kompleksa u organizmu. Perutanje kože na dlanovima se lako može dogoditi zato što su nam ruke stalno izložene prema zraku, suncu i često ih uranjamo u vodu, posebice u današnjem dobu kada zbog pandemije moramo češće prati i dezinficirati ruke. Zbog toga je bitno pridavati veću pažnju rukama te ih njegovati, a ujedno moramo paziti i na svoje zdravlje te da unosimo dovoljnu količinu vode i da pazimo na našu ishranu.

Ljuštenje kože na dlanovima – liječenje

Iako je ljuštenje kože na dlanovima neugodan problem, dobra je strana toga što se može bez problema riješiti. Problem se rješava na način da se ponajprije mora prepoznati koji je točan uzrok perutanje kože, i onda zatim se može krenuti s tretiranjem problema. Ukoliko je ljuštenje kože na dlanovima uzrokovano zbog korištenja novog kozmetičkog proizvoda ili proizvoda za pranje suđa, u tom slučaju biste trebali prestati koristiti taj proizvod, ili koristiti gumene rukavice kod pranja suđa. Ukoliko je problem perutanja kože uzrokovano zbog dehidracije organizma, morate to nadoknaditi kroz povećanu količinu unosa vode u umjerenim mjerama. Ako imate deficit vitamina B kompleks i uzrokuje vam ljuštenje kože, morate početi uzimati suplemente vitamina B kompleks. A za slučaj da imate dermatitis na dlanovima te vam uzrokuje ljuštenje kože i iritaciju, trebate posjetiti svojeg dermatologa koji će vam napraviti detaljan pregled i prepisati koju kremu trebate koristiti kako bi se dermatitis povukao.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente