motion free

Prostovit - za zdravlje urinarnog trakta

Riješite se prostatitisa zauvijek.

  • sprječava komplikacije poput raka, moždanog ili srčanog udara
  • uspješan u borbi protiv urinarnih upala i prostatitisa
  • zaustavlja bol i peckanje

Liječenje prostate

Sponzorirano

Liječenje prostate

Liječenje prostate i koja je njena funkcija

Prostata je važna žlijezda u muškom tijelu. Nalazi se ispod mokraćnog mjehura te ispred završnog djela debelog crijeva. Prostata ima višestruke uloge u muškom tijelu, no njena osnovna funkcija je proizvodnja tekućine koja se nalazi u sjemenu te je zbog toga važna za plodnost muškarca. Dakle, prostata ima važnu ulogu u zdravlju muškarca, no vrlo je često znaju pogoditi razne promjene koje se mogu dogoditi u bilo kojem životnom razdoblju muškarca. Najčešći problemi vezani uz prostatu su upala, odnosno, prostatitis te benigna prostatična hipertrofija. Stariju populaciju muškaraca često zna mučiti i karcinom prostate te je stoga poželjno pratiti promjene u tijelu vezane uz prostatu kako bi se liječenje prostate krenulo što je ranije moguće, o kojem god problemu se radilo. Liječenje prostate na prvom mjestu ovisi o kojem se problemu radi te se tako svaki od navedenih problema liječi na drugačiji način, zbog čega je dobro pratiti promjene i potražiti liječničku pomoć kada je to potrebno.

Liječenje prostate i najčešće tegobe

Spomenuli smo već da su najčešće bolesti prostate upala prostate, odnosno, prostatitis koji može biti akutni ili kronični, zatim benigna prostatična hiperplazija te rak prostate. Liječenje prostate drugačije se liječi s obzirom na oboljenje. Upala prostate, tj. prostatitis može se javiti u bilo kojem trenutku nakon stjecanja spolne zrelosti te nju najčešće uzrokuju mikroorganizmi. Najčešći simptomi su otežano mokrenje, visoka temperatura te bol u međici. Liječenje prostate kada je prostatitis u pitanju najčešće se liječi oralnim antibioticima ukoliko su uzročnici iste bakterije jer je to najučinkovitiji način uklanjanja uzročnika upale. Ukoliko se radi o dugotrajnom oboljenju i mikrobiološka terapija ne funkcionira, tada se prelazi na simptomatsku i imunomodulatornu terapiju koju liječnik urolog preporučuje s obzirom na stanje. I dok se prostatitis može javiti gotovo u bilo kojem životnom razdoblju, benigna prostatična hiperplazija i rak prostate najčešće zahvaćaju muškarce starije životne dobi. To ne znači da su mlađi ljudi imuni na te bolesti, no veća je šansa da će zadesiti muškarce starije životne dobi.

Liječenje prostate i preporučene terapije

Benigna prostatična hiperplazija manifestira se raznim simptomima koji su vezani uz mokrenje kao učestalo noćno mokrenje ili općenito učestalo mokrenje, osjećaj nepotpunog pražnjenja mjehura, otežano mokrenje te mnogi drugi. Liječenje prostate u slučaju benigne prostatične hiperplazije ponekad ne zahtijeva terapiju, no o tome odlučuje liječnik te je u nekim slučajevima potrebna terapija lijekovima ili čak kirurška intervencija, ovisno o stanju pojedinca. Rak prostate u svojim počecima ima slične simptome kao ranije navedene bolesti te je stoga važno kombinirati razne pretrage, koje uključuju i krvnu sliku s posebnim naglaskom na PSA vrijednosti. Liječenje prostate kada je rak u pitanju uključuje kiruršku intervenciju koje je često popraćeno i radioterapijom u vidu zračenja. U nekim slučajevima liječenje obuhvaća i hormonsku terapiju koja pomaže usporiti bolest ukoliko istu nije bilo moguće u potpunosti iskorijeniti. U svakom slučaju, većina ovih problema rješava se uz postavljanje dijagnoze i terapije koja se pripisuje s obzirom na istu.

Tagovi:

motion free

Prostovit - za zdravlje urinarnog trakta

Riješite se prostatitisa zauvijek.

  • sprječava komplikacije poput raka, moždanog ili srčanog udara
  • uspješan u borbi protiv urinarnih upala i prostatitisa
  • zaustavlja bol i peckanje