Libido – povećanje i smanjenje libida kod žena i muškaraca

Sponzorirano

Libido - povećanje i smanjenje libida kod žena i muškaraca

Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega

Libido i zašto dolazi do smanjenja libida

Ono što kontrolira vašu seksualnu želju i poriv za seksualnom aktivnošću može biti preplitanje socijalnih, psiholoških, bioloških, kulturoloških utjecaja i uzroka. Svi ti faktori utječu na vaš poriv za seksualnom aktivnošću i utječu na vaš libido.

Poremećeni faktori koji vrše utjecaj na vašu seksualnu želju mogu potječi od zlouporabe droge i alkohola, anksioznosti, depresije, stresa, stimulacije osjetila bilo koje vrste, religioznih običaja i odredbi, raznih bolesti, kvalitete i trajanja ljubavne veze, menopauza, slabost organizma, prošlost u kojoj je postojao bilo kakav oblik seksualnog zlostavljanja, životne okolnosti, konzumacija određenih lijekova, te mentalno stanje u kojem se nalazite.

Gubitak libida kod žena i muškaraca je problem koji se može pojaviti kod oba spola podjednako. Često je povezan sa problemima u odnosu sa partnerom ili partnericom, količinom umora i stresa. Želja za seksualnom aktivnošću je različita od osobe do osobe, no ako osjetite kako je vaš libido smanjen i da zbog toga utječe na vaš odnos u ljubavnoj vezi ili da općenito imate problem, nemojte se bojati potražiti pomoć.

Libido i povezanost sa mentalnim stanjem osobe

Ako imate bilo kakvih problema u svome životu ili poveću količinu stresa, normalno je kako vaš libido nije na svom vrhuncu. U tom je slučaju najnormalnija pojava nedostatka želje za seksualnom aktivnošću i uopće volje za takvo što. Također, bilo kakav psihički problem kao što je anksioznost, depresija ili bilo kakva bezvoljnost, najčešće rezultiraju bezvoljnošću i nedostatkom volje za obavljanjem svakodnevnih obveza, podrazumijeva se kako se i kao posljedica javlja nedostatak libida.

Ukoliko ne spavate dovoljno ili ako nemate umjerenu tjelesnu aktivnost koja je potrebna vašem tijelu za normalno funkcioniranje, to uvelike utječe na vaš libido i želju za seksualnom aktivnošću. Također, ako živite u takvim uvjetima da nikada nemate svoju privatnost ili ako jednostavno niste prisutni u svojoj ljubavnoj vezi, sve to utječe na vaše mentalno stanje, ali i poriv za seksualnim odnosom. Pokušajte o svemu tome razgovarati sa svojim partnerom ili partnericom kako biste zajedničkim snagama pronašli uzrok, ali i rješenje ovog problema te potakli svoju seksualnu želju.

Kako pravilno funkcionira libido

Ne postoji nikakvo testiranje kojim se određuje prevelik ili premalen libido. Općenito, želja za seksualnom aktivnošću i seksualni poriv je stavka koja svojim smanjenim ili povećanim intenzitetom može utjecati na vas i vašu seksualnu aktivnost te na vašeg partnera ili partnericu. Ako ste u ljubavnoj vezi i sa svojim se partnerom ili partnericom dogovorite oko učestalosti seksualnih odnosa i vama taj vremenski rok odgovara i nikoga u odnosu to ne smeta, tada problem ne postoji.

Iako možete imati raspravu o tome što je prihvatljivo i zašto, najgora je stvar da uopće ne razgovarate o tome i ne rješavate problem koji postoji. Ako smatrate da imate problem fizičke ili psihičke naravi, točnije smatrate da vam je potrebno liječenje u bilo kojem smislu, kontaktirajte svog liječnika.

Mnoge bolesti i stanja mogu dovesti do smanjene seksualne želje. Također, pitajte svog liječnika imaju li lijekovi koje uzimate utjecaj na vaš libido i konzultirajte se sa liječnikom o tome. Ako je vaš problem hormonalne naravi, možete ga riješiti uzimanjem lijekova koji vraćaju želju za seksualnom aktivnošću.

Tagovi:

Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega