Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Krema protiv akni – cijena, nuspojave, gdje kupiti

Sponzorirano

Krema protiv akni - cijena, nuspojave, gdje kupiti

Krema protiv akni i što su akne?

Akne možemo opisati kao upalnu bolest na koži koja je obilježena svojim nepredvidivim tijekom koji je često sklon pogoršanju. Preporučuje se ne dirati akne i ne ih tiskati prstima kako ne bi došlo do ožiljaka i hiperpigmentacije. Kada se akne krenu pogoršavati prvo na što pomislimo je krema protiv akni, ali prije nego se samostalno uputimo u potražnju navedene kreme bitno je savjetovati se s dermatologom oko pomoći odabira.

Akne su danas najčešća dermatološka bolest i one su često uvjetovane genetikom, kao i nizom drugih faktora. Mnogi olako shvaćaju akne, što znači da se prepuštaju njihovom stiskanju koje rezultira ostavljanjem ožiljka koji kasnije djeluju na samopouzdanje osobe. Kako bi spriječili pojavu akni moramo se pozabaviti našom prehranom, točnije moramo smanjiti unos mliječnih proizvoda, šećera, pržene hrane i fast food hrane.

U ostale uzroke nastanka akni ubrajamo i hormonalni disbalans. Akne su sistemna bolest i krema protiv akni neće u potpunosti djelovati na njihovo uklanjanje. Kako prevenirati razvoj akni? Regulacijom prehrane, redovitim unosom dodataka u našu prehranu, regulacijom probave uz pomoć vlakana, redovitim čišćenjem lica, unosom dovoljno antioksidansa.

Krema protiv akni i kako tretirati akne?

Kada na koži lica imate akne sami odabir proizvoda koji će biti dio vaše svakodnevne rutine može biti težak proces. Koja krema protiv akni je učinkovita i kako tretirati akne? Prvo moramo naglasiti da nije bitno koju kremu za akne koristite ako vam je cjelokupna njega lica zadovoljavajuća. Njega lica započinje s nježnim sredstvom na čišćenje lica.

Obratite pažnju da ova sredstva ne sadrže sapun ili ostala isušujuća sredstva koja mogu stvoriti dodatan problem. Nakon čišćenja lica poželjno je primijeniti dobar tonik koji će pridonijeti hidratizaciji lica. Sljedeći korak je nanošenje BHA eksfolijanata, točnije proizvoda koji sadrži BHA ili salicilnu kiselinu. Slijedi tretmanski serum, nakon kojeg se nanosi krema protiv akni koja je lagana i hidratantna. Za kraj, za ljetnih mjeseci slijedi nanošenje kreme za zaštitu od sunca.

Mnoge dnevne kreme danas u sebi sadrže zaštitni faktor 15 što će pomoći koži lica da izbjegne crvenilo i mogući razvoj prištića. Možda niste znali no oštećenje koje uzrokuje sunce ima itekako veliku ulogu u razvoju prištića i crvenih mrlja. U zaključku, pravom kombinacijom odgovarajućih proizvoda možete imati kontrolu nad nastankom i razvojem akni i prištića.

Krema protiv akni i kako djeluju kreme protiv akni?

Danas na tržištu možemo pronaći bezbroj kremi protiv akni, ali koja je krema protiv akni najbolja? Odgovor na ovo pitanje će prvenstveno ovisiti o vašem tipu kože i težini slučaja. Ukoliko imate problema s aknama tada je najbolje da prvo odradite pregled kod dermatologa i da s njime porazgovarate o najboljoj kremi protiv akni. Zašto je ovo bitno? Ako idete na svoju ruku stvarati određenu nepravilnu njegu, tada s njome možete učiniti više štete nego koristi.

Akne se mogu riješiti, ali njihovi ožiljci ostaju trajno ako se ne podvrgnemo procesu uklanjanja. Kako bi uspješno vodili brigu o svome licu prvo moramo znati kakav tip kože imamo i sukladno tome odabrati proizvode koji će nam postati dio svakodnevne rutine čišćenja lica. Danas većina krema protiv akni u sebi sadrže određeni blagi sastav koji je prilagođen za osjetljivu kožu, što znači da krema umiruje i isto tako vlaži kožu.

Kako bi se stekla savršena rutina protiv akni ili prištića potrebno je puno vremena, i isto tako puno isprobanih proizvoda. Ako je određen proizvod većini pomogao, ne znači da će i vama. Kako bi uštedjeli svoje vrijeme i svoj novac, najbolje je odraditi pregled lica kod dermatologa i poslušati njegov savjet u odabiru odgovarajuće kreme i njege.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni