Kako napraviti masku protiv prištića

Kako napraviti masku protiv prištića

Maska protiv prištića i kako ukloniti prištiće s lica

Prištići i miteseri su svakako najdosadniji i najružniji problem na našem licu. Nastaju onda kada se naše pore ispune uljem, odumrlim stanicama kože i drugim nečistoćama (šminka, zagađen zrak, znoj). Mnogi kozmetičari navode kako maska protiv prištića može pomoći našoj problematičnoj koži. Poželjno je da se maska koristi barem jednom mjesečno kako bi se minimalizirale začepljene pore i nastanak prištića ili mitesera. Kako ukloniti prištiće s lica?

Nikako se ne preporučuje njihovo istiskanje kako ne bi došlo do manje upale na koži koja može biti bolna, ali i neugodnog izgleda. Maska protiv prištića može se napraviti i kod kuće, što će vam svakako uštedjeti novac. Poželjno je da barem jednom mjesečno koriste navedenu masku, no ukoliko imate problematičnu kožu tada barem jednom tjedno. Nakon maske preporučuje se napraviti blaži piling kože koji će dodatno očistiti površinski sloj kože i tako ukloniti eventualne ostatke maske i nečistoće u porama. Savjetuje se da u svakodnevnu rutinu uvedete čišćenje lica sa posebnim proizvodima. Na ovaj način svakodnevno uklanjate nečistoće s lica.

Prirodna maska protiv prištića recept

U nastavku slijede dva recepta za prirodnu masku protiv prištića. Ove maske će napraviti dubinsko čišćenje kože i na taj način će spriječiti daljnji nastanak prištića i mitesera. Prije nanošenja poželjno je da otvorite pore sa serumom za čišćenje lica ili uz pomoć toplog ručnika. Prirodna maska protiv prištića s medom - Med se često koristi kod kožnih problema, stoga se često koristi u pripremanju domaćih maski za lice.

Sadrži protuupalna i antibakterijska svojstva koja imaju blagotvorno djelovanje na začepljene pore na licu. Za ovu masku potreban vam je organski med i svega 5 minuta vremena. Čistim prstima zgrabite manju količinu meda i nanesite na prethodno oprano, čisto i suho lice. Nježno utapkajte med na zahvaćeno područje s prištićima 2 do 4 minute. Kada ste gotovi, svoje lice ćete nježno oprati s mlakom vodom blago posušiti s ručnikom.

Prirodna maska protiv prištića s glinom i avokadom - Glina se često koristi u kozmetici kao pročišćujuće sredstvo za lice. Uz avokado ima detoksikacijska svojstva, što znači da će na sebe vezati nečistoće s lica, ostavljajući kožu sjajnom i čistom. Za masku su vam potrebne 2 žlice ljekovite gline, 3 žlice biljnog hidrolata, 1 žlica zgnječenog avokada. Kada sve sastojke dobro promiješate nanijet ćete na čisto i suho lice. Kada se maska osuši potrebno ju je oprati s toplijom vodom i na kraju na kožu nanijeti hidratantnu kremu ili ulje za njegu.

Maska protiv prištića, primjena i rezultati

Kvalitetna maska protiv prištića svakako će ukloniti mrtve stanice kože, očistiti pore i osušiti te ukloniti nastale prištiće. Nakon njenog nanošenja koža bi trebala ostati svježa, otkrivajući nove i svježe stanice. Nakon što se maska protiv prištića ukloni poželjno je da se lice tretira s primjerenim preparatima za njegu koji će prodrijeti dublje u kožu i spriječiti nastanak novih prištića. Koliko dugo je potrebno nanositi maske na lice? Kozmetičari savjetuju nanošenje maski barem jednom mjesečno za čistu kožu, jednom tjedno za problematičnu kožu.

Rezultati primjene vidljivi su odmah nakon skidanje maske. Kako znati koja maska odgovara vašem tipu kože? Ako prištići često nastaju, vrlo vjerojatno imate problematičnu ili masnu kožu. Prije samostalne primjene poželjno je da se savjetujete s dermatologom. Dobar odabir kvalitetne njege za lice može pomoći u trajnom rješavanju prištića. Poželjno je isto tako da u svoju svakodnevnu rutinu uvrstite jutarnju i noćnu njegu lica kako bi koža bila što zdravija i zahvalnija. Kvalitetna njega lica može spriječiti njeno starenje i pridonijeti ljepšem i zdravijem izgledu.


Tagovi: