Alkotox - recite NE alkoholu

Učinkovito sredstvo u borbi protiv alkohola
 • Eliminira žudnju za alkoholom
 • Obnavlja oštećene jetrene stanice
 • Briše toksine iz tijela
 • Smiruje živčani sustav
 • Bez okusa i mirisa
 • Ne sadrži GMO
 • Ne povećava razinu šećera u krvi

Koliko traje liječenje od alkoholizma

Sponzorirano

Koliko traje liječenje od alkoholizma

Koliko traje liječenje od alkoholizma ovisi o mnogim faktorima

Neki alkoholizam smatraju jednim oblikom bolesti, no možda je najbolje alkoholizam okarakterizirati kao poremećaj ponašanja. Radi se o devijantnom ponašanju koje je rezultat dugotrajnog i prekomjernog uživanja u alkoholu do te mjere da pojedinac ima apstinencijsku krizu popraćenu raznim simptomima ukoliko ne popije alkohol. Alkoholizam se može pronaći kod oba spola i gotovo svih uzrasta, no najčešće je prisutan kod osoba koje lako razvijaju ovisnosti te kod onih ljudi koji imaju određenu autodestruktivnu notu ili su depresivni te si ne znaju pomoći na nikakav drugi način osim konzumiranja alkohola. Učestalo pijenje velikih količina alkohola rezultira određenom tolerancijom na njegove učinke te pojedinci počinju konzumirati sve veće količine alkohola što se izrazito loše odražava ne samo na zdravlje, nego i na međuljudske odnose kao i mnoge druge situacije. Liječenje od alkoholizma pomaže alkoholičarima u oporavku, no koliko traje liječenje od alkoholizma ovisi o mnogim faktorima. Koliko traje liječenje od alkoholizma također će ovisiti i o tome na koji se način ono radi.

Koliko traje liječenje od alkoholizma i što ono može uključivati

Koliko traje liječenje od alkoholizma ovisi o velikom broju faktora te će ono varirati od osobe do osobe. Glavni faktori koji imaju najveći utjecaj na to koliko traje liječenje od alkoholizma su na prvom mjestu općenito stanje pacijenta te koliko dugo je alkoholizam prisutan u životu osobe. Osim tih faktora, psihičko stanje također ima veliku ulogu te određenu ulogu igra i karakter čovjeka. Vremenski period liječenja od alkoholizma bit će duži ukoliko je osoba dugotrajno uživala u velikim količinama alkohola, posebice ako se to radi svakodnevno. Tijelo koje je izloženo velikim količinama alkohola stvara ovisnost te ukoliko ne dobije ono što mu treba, ili bar misli da mu treba, počinju apstinencijske krize koje mogu uključivati razne neugodne fizičke tegobe poput drhtavice, mučnine, povraćanja, kao i mnoge druge slične pojave. Kada se pojave takve tegobe, mnogi posustanu te se vrate alkohola zbog čega se put liječenja od alkoholizma produljuje i kreće iznova.

Koliko traje liječenje od alkoholizma

Koliko traje liječenje od alkoholizma ovisi uvelike i o tome gdje se radi. Ukoliko se liječenje od alkoholizma radi u kontroliranim uvjetima kao što su klinike za ovisnosti ili klinike za psihičke bolesti, veća je šansa da će liječenje biti uspješno. Koliko traje liječenje od alkoholizma u takvim situacijama obično varira od nekoliko mjeseci do godinu dana. No taj period se odnosi tek na onaj osnovni oblik odricanja od alkohola, kasnije dolazi onaj teži test, a to je ostati trezven i ne pokleknuti te ponovno početi konzumirati alkohol. Smatra se da nakon 3 do 6 mjeseci tijelo ima manju fizičku žudnju za alkoholom, no ukoliko se tijelo opet izloži toj supstanci, proces kreće iznova. Općenito se smatra da ukoliko osoba uspije izdržati godinu dana i više bez alkohola, da je najgori izazov iza te osobe. To naravno ne znači da treba ponovno početi konzumirati alkohol, već se samo radi o tome da postoji manja fizička želja.

Tagovi:

Alkotox - recite NE alkoholu

Učinkovito sredstvo u borbi protiv alkohola
 • Eliminira žudnju za alkoholom
 • Obnavlja oštećene jetrene stanice
 • Briše toksine iz tijela
 • Smiruje živčani sustav
 • Bez okusa i mirisa
 • Ne sadrži GMO
 • Ne povećava razinu šećera u krvi