motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Koliko kalorija ima banana

Zanimljivosti

Koliko kalorija ima banana

Koliko kalorija ima banana, popularnost banane kao namirnice

Banane su iznimno popularno voće diljem cijelog svijeta, osobito onoj populaciji koja voli i bira zdrav život. Osim što ih krase slatkasti okus mekanije teksture, one nude puno dobrobiti za naše zdravlje. Banane su jedan od najboljih prirodnih izvora kalija koji nam pomaže održavati pravilnu razinu tlaka kao i normalan rad srca. Jedna banana u prosjeku sadrži 460 mg kalija i samo 1 mg natrija. Banane su zato savršen odabir namirnica za borbu protiv visokog krvnog tlaka, kardiovaskularnih bolesti i arterioskleroze. Tu nije kraj prednostima koje banana nudi! Banane obiluju vlaknima i zato su odlične za smanjenje kolesterola i stresa. I dok većina ljudi zna kako su banane generalno zdrave namirnice, mnogi se pitaju koliko kalorija ima banana i koliko ugljikohidrata ima banana? Evo vam odgovori na pitanje koliko kalorija ima banana. Mala banana sadrži do 90 kalorija, srednja banana sadrži 15 kalorija, velika banana sadrži 121 kalorija. 93% kalorija u banani dolazi iz ugljikohidrata, 4% od proteina i 3% iz masnoća.

Koliko kalorija ima banana, odlična namirnica za mršavljenje

Iako su banane prilično kalorične, one su savršene za užinu ili lagani snack. Sada kada znate po prilici koliko kalorija ima banana ovisno o njenoj veličini, vrijeme je da odgovorimo na pitanje da li je ona dobra namirnica za mršavljenje? Banane su savršene za fitness gorivo, i možete ih konzumirati prije i poslije treninga. Razlog? Banane su bogate fruktozom i glikozom. Ovi lako probavljivi prirodni šećeri pružaju energiju za trening i brzo vam vraćaju energiju nakon treninga. Razlog zašto bi bilo dobro uvrstiti banane u vaš međuobrok je za regeneraciju nakon aktivnosti. Naveli smo kako su banane bogate kalijem, elektrolitom kojeg vi izgubite kroz proces znojenja. Bananu je najbolje kombinirati s proteinima kako bi osigurali svojem umornom tijelu brži oporavak. Banane su također bogate otpornim škrobom koja djeluju kao neprobavljivo vlakno i potiskuje vaš apetit. Ona je dobar izbor dijetalnih vlakana, što pomaže u hranjenju crijevnih bakterija i poboljšava našu probavu. Iako koliko kalorija ima banana ovisi o veličini banane, njena nutritivna svojstva se ne mijenjaju.

Koliko kalorija ima banana, zašto trebate jesti banane

Nabrojali smo sve prednosti banane u nutritivnom smislu, od koliko kalorija ima banana do što sve krije u sebi, no zašto je poželjno jesti banane? Banane bi bilo dobro uvrstiti u dodatak prehrani, bogate su vitaminima B6 i B12, kao magnezijem, saharozom, fruktozom i glukozom. Ako ste pušač poželjno je da jedete banane jer one navodno smanjuju nikotinsku ovisnost s B vitaminima koje sadrži u sebi. Banane su dobra namirnica ako patite od niskog nivoa šećera u krvi, prirodan šećer ulazi brže u vaš organizam. Možete ih koristiti kao pomoć u probavi, osobito ako ju pomiješate s jabukom. Također ako ste sportski tip banana bi trebala biti neizostavan dio vaše prehrane, osobito ako patite od grčeva. Zašto? Banana smanjuje grčeve u roku od 15 minuta nakon konzumacije. Banana je zasigurno jedno od voća koje ima više prednosti nego mana kada je u pitanju njena djelotvornost na naš organizam. Koliko kalorija ima banana ili neko drugo voće nije bitno dokle god vi ne pretjerujete u konzumaciji.

Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora