Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav

Keratitis (upala rožnice) – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Keratitis (upala rožnice) - uzrok, simptomi, liječenje

Keratitis – uzrok

Keratitis odnosno upala rožnice je bolno upala koja zahvaća područje rožnice, te može biti uzrokovana infekcijom ili ozljedom oka. Najčešće su ovoj upali izloženi ljudi koji nose kontaktne leće. Jedan od najčešćih uzroka keratitisa je ozljeda oka, koji obično nastaje zbog uboda s oštrim predmetom u oko poput primjerice ubodom nokta, olovkom ili papirom u oko. Kod osoba koje nose kontaktne leće, kod njih je najčešći uzrok keratitisa bakterijska infekcija, zato jer se na lećama i na kutijici od leća mogu skupiti bakterije, zbog čega je bitno održavati dobru higijenu kada su u pitanju kontaktne leće. Također, virusna infekcija može uzrokovati keratitis, a on nastaje uslijed obične prehlade ili vodenih kozica. Parazite možete pokupiti ako plivate u slatkovodnim vodama poput jezera i rijeke, a osobe koje nose leže trebaju pripaziti. Do gljivične infekcije može doći uslijed teške ogrebotine na oku ili ako su vam leće bile kontaminirane, no to se jako rijetko događa. Isto tako, do upale rožnice može doći zbog manjka vitamina A u organizmu kao i zbog suhoće oka.

Keratitis – simptomi

Početni simptomi za keratitis su slični simptomima konjunktivitisa, a to su osjetljivost oka, nadražene i crvene oči, svrbež oka, te osjećaj kao da imate nešto u oku, a ne možete vidjeti što je to. Također, osim ovih simptoma, mogu se pojaviti i ovi drugi simptomi, a to su natečenost oka i kapaka, mutan vid, suzne oči, te pojava iscjedaka iz oka. Bitno je da kada primijetite bilo koje od ovih simptoma, da se odmah javite svojem oftalmologu, kako biste otkrili na vrijeme keratitis i krenuli s liječenjem. Što se tiče liječenje keratitisa, postoje nekoliko načina kako se on liječi, a sve zapravo ovisi o tome koji je točan uzročnik keratitisa, zbog čega i je bitno da odete na pregled kod svojeg oftalmologa kako biste saznali koji je uzrok keratitisa i koje vam opcije predstoje kada je u pitanju njegovo liječenje. U nastavku ćemo vam reći na koje sve načine se tretira upala rožnice.

Keratitis – liječenje

Svaki keratitis se na drugačiji način liječi, ovisno o tome koji je uzrok upale rožnice. Ukoliko je uzrok bakterijska infekcija, tada se upala rožnice najčešće liječi uz pomoć antibakterijskih kapi koji se uzimaju u kombinaciji s antibioticima koji se uzimaju kroz usta. Ukoliko je uzrok gljivična infekcija, tada uzimate kapi za oči i antifungicidne tablete. Dok s druge strane, za virusnu infekciju uzimate antivirusne tablete kao i antivirusne kapi za oči. Ako imate akantamebni keratitis, nažalost, on se veoma teško liječi te kod ove infekcije klasični tretman liječenja keratitisa nema utjecaja. U takvoj situaciji gdje propisana terapija nema efekta, i ako dođe do trajnog oštećenja rožnice, tada je jedino rješenje transplantacija rožnice. No, ne brinite, jako rijetko dođe do situacije gdje bi vam trebala transplantacija rožnice, te se u većini slučajeva upala rožnice lako riješi kroz primjenu kapi za oći i tableta. Kada vam se pojave prvi simptomi koji ukazuju na moguću upalu rožnice, obratite se svojem oftalmologu kako biste što prije se riješili upale.

Tagovi:

Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav