Kako znati da dolazi menstruacija

Ljepota i zdravlje

Kako znati da dolazi menstruacija

Kako znati da dolazi menstruacija prema raspoloženju

Među najjasnijim znakovima kako znati da dolazi menstruacija je emocionalna nestabilnost. Neposredno prije samog dolaska menstruacije možete biti razdraženi, pretjerano osjetljivi ili samo dosta neraspoloženi. Ako vaš muškarac pokušava otkriti kako znati da dolazi menstruacija, ovo je prvi od mnogih pokazatelja koje bi trebalo upamtiti ili već prepoznati.

Kao žena pratite sama svoje cikluse, zbog specifične razine spolnih hormona u tijelu tokom tog razdoblja u ciklusu, nije ni čudno što se takvo što događa. Možete primijetiti kako ste emocionalniji nego inače i samim time se lakše rastužite ili čak rasplačete. No, moguće je kako će vas puno više stvari no inače iritirati u tom periodu i kako se puno brže razljutite ili iznervirate zbog nečijeg ponašanja, nekog razgovora ili događaja iz vaše svakodnevice. Vjerojatno inače ne biste tako burno reagirali.

Uz to, mogući znakovi dolaska menstruacije su i rastresenost, te općenito loša koncentracija u obavljanju svih dnevnih zadataka i obaveza. Nema ništa bolje od toga nego provesti dan kod kuće za vrijeme PMS-a, ako je neradni dan ili vikend za zaposlene žene. Pogotovo zbog razine hormona koja uz to utječe i na nastanak hormonalnih akni najviše na čelu i bradi.

Kako znati da dolazi menstruacija prema apetitu

Predmenstrualni sindrom je dobro poznat po povećanom apetitu i to prema apetitu za nezdravom hranom. To još jedan od načina kako znati da dolazi menstruacija. Vaše će tijelo tražiti hranu koja je slatka ili masnu hranu, točno u vrijeme prije no što se pojavi menstruacija. Ukoliko se želite hraniti zdravo i uglavnom jedete zdravo, u ovom periodu nećete moći održati svoj zdravi način prehrane koji inače primjenjujete.

Privlačit će vas najdraži slatkiši i najdraži slasni hamburger ili neki drugi oblik nezdrave hrane. A ono što je najgore, u glavi će vam želja biti toliko jaka i oči tako nezasitne da će vam se činiti kako je njen okus slasniji no inače i kako biste mogli pojesti puno veće količine te hrane za kojom toliko žudite.

Ukoliko vam se javi iznenadna želja za čokoladom, grickalicama, čipsom, keksima, kolačima, pizzom, hamburgerima, nachosima i umacima, nezdravim sendvičima i sličnim oblicima hrane, to je jasan simptom kako znati da dolazi menstruacija. Provjerite svoj kalendar menstrualnog ciklusa, jer ili vam dolazi menstruacija ili ove želje za ovakvom hranom imate zbog trudnoće, pa narednih devet mjeseci nećete trebati provjeravati kalendar zbog menstruacije.

Kako znati da dolazi menstruacija prema tjelesnim promjenama

Tjelesne promjene su siguran i zagarantiran način kako znati da dolazi menstruacija. Prvo će se javiti nadutost, te ako je vaš trbuh konstantno nadut i stalno imate potrebu za ispuštanjem plinova, ali i češćim odlascima na wc zbog velike nužde, zasigurno vas za par dana čeka menstruacija.

No, ta nadutost može doći i sa problemima kao što je zatvor ili proljev uz mučninu i grčeve. Osim što ćete možda osjećati grčeve u probavnom traktu, vrlo je moguće da ćete osjećati i bol u donjem dijelu trbuha u području jajnika i maternice. To je znak kako je vaša menstruacija na samom početku, pripremite higijenski uložak ili tampon da ih imate pri ruci.

Bol u donjem dijelu trbuha je uzrokovana zbog zadebljanja stijenke maternice koja započinje svoj prirodan proces ljuštenja. Osim toga, osjećaj umora i neki bolovi ukazuju na to kako znati da dolazi menstruacija kao siguran znak. Žene i djevojke su sklone glavoboljama, možda i migrenama, te pojačanoj osjetljivosti na podražaje tokom i prije menstruacije, stoga im je potrebno više odmora u tom razdoblju nego inače.

Tagovi: