Kako zaboraviti prošlost

Zanimljivosti

Kako zaboraviti prošlost

Kako zaboraviti prošlost, sjetite se da je prošla i da vas više ne može dodirnuti

Nitko ne može intervenirati u prošlosti niti promijeniti tijek i događaje, ali ne možemo prošlost ni izbrisati ili zaboraviti jer je uzidana u naše iskustvo, a ni ne treba je zaboravljati, jer je ona korektiv svih sadašnjih i budućih odluka i doživljaja, kao opomena da nešto kod sebe trebamo mijenjati. Kako zaboraviti prošlost, sjetite se da je prošla i da vas više ne može dodirnuti, prihvatite da se to dogodilo, da ste preživjeli ma kako teško bilo i izvucite pouke za ubuduće.

Oprostite drugima što su vas povrijedili, oprostite sebi što ste im to dopustili i ojačani iskustvom i izliječeni od idealiziranja bilo koga i bilo čega krenite dalje u život. Nastavite koračati kroz život ususret novim iskustvima, jer ukopani u bolne situacije iza vas, se ne mičete i samo uzalud vapite, kako zaboraviti prošlost. Shvatite da nema gumice koja bolna iskustva može izbrisati, oprostite, mislite pozitivno i koračajte dalje bez krivnje i srama.

Postavljanje novih ciljeva je prvi korak na putu kako zaboraviti prošlost

Dobro je uvesti promjene u svoju dnevnu rutinu, baviti se nečim što vas veseli i liječi dušu, promijeniti okolinu (ako je moguće) ili barem društvo u kojem se krećete, upisati neku edukaciju, naučiti nešto novo, upoznati nove ljude. Postavljanje novih ciljeva je prvi korak na putu kako zaboraviti prošlost, preselite se u drugi stan ili čak drugi grad. Ne možete promijeniti ljude koji su vas povrijedili, ali možete promijeniti svoj život, maknite se sa mjesta bolnih uspomena.

Kada nova sreća zakuca na vaša vrata, bit ćete spremni, a proživljena negativna iskustva mogu biti vaši čuvari od ponavljanja pogrešaka, ali ne smiju postati zapreke na vašem putu do nove sreće. Napravite plan kako zaboraviti prošlost, oprostite, ne osvećujte se, mislite i djelujte pozitivno. Ne pitajte se zaslužuju li oni koji su vas povrijedili oprost, oprostite jer vi zaslužujte mir i novu priliku za sretnu i ispunjenu i sretnu budućnost, bez gorčine i osvrtanja.

Kako zaboraviti prošlost, jednostavno, živite u sadašnjem trenutku

Tko živi u prošlosti propušta sadašnjost i strahuje od neizvjesne budućnosti. Vrijeme ne ide unatrag, zašto se onda stalno vraćati u prošlost, a sadašnje prilike prolaze pored vas neiskorištene. Kako zaboraviti prošlost, jednostavno, živite u sadašnjem trenutku, svako “sada” vas sve više udaljava od proživljene prošlosti, ali samo ako svjesno živite svaki sadašnji trenutak. Prihvatite da prošlost pripada sjećanju, sadašnjost stvarnom životu i da vam samo takav stav trasira put za sretniju budućnost.

Živeći u prošlosti i dalje sve svoje misli poklanjate onima koji su vas povrijedili, a oni to ne zaslužuju. Posvetite se sebi, zavolite sebe, ugodite sebi, stavite sebe za promjenu na prvo mjesto. To je dobar i vrlo pozitivan način kako zaboraviti prošlost. “Mala škola zdrave sebičnosti” pomaže, jer ako ne volite sami sebe kako će vas drugi voljeti, ako vama nije stalo do vas, zašto bi drugima, ikome bili važni. Učinite sami za sebe ono što želite da drugi za vas naprave.

Tagovi: