Kako vezati kravatu

Zanimljivosti

Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu svilenu ili kravatu Ascot

Kako vezati kravatu svilenu ili kravatu Ascot? Korak 1: Počnite s otkopčanim gornja 3 gumba, postavite kravatu unutar ovratnika s jednom oštricom oko 3-4 cm duljom od druge oko vrata. Korak 2: Omotajte dužu oštricu dvaput oko kraće, a zatim dovedite dulju oštricu prema natrag i prema gore kroz vrat (baš poput vezivanja kravate). Korak 3: Povucite dulju oštricu prema naprijed i “razmršite” kravatu laganim istiskivanjem palcima prema van i ugurajte je u košulju. Korak 4: Napravite gumb na košulji, prilagodite ga prema potrebi i gotovo je!

Kako biste spriječili da jedna od naših tiskanih svilenih kravata sklizne, jednostavno dvaput omotajte dužu oštricu oko kraće, prije nego što je povučete prema gore i natrag kroz vrat, kao što je prikazano u videu. Kako biste ga dodatno učvrstili, pokušajte vezati jednostavan čvor na grebenu, a zatim preklopite dulju oštricu kako biste sakrili čvor, dajući vam elegantnu završnu obradu kako vezati kravatu svilenu ili kravatu Ascot.

Kako vezati kravatu korak po korak

Kako vezati kravatu? Vezanje kravate vrlo je jednostavno ako već znate vezati kravatu. Ne brinite ako to dosad niste učinili – videozapisi i slike u nastavku pomoći će vam da postignete vještine vezivanja kravate koje tražite. Za efekt skrunchie vjenčane kravate pogledajte upute za vezivanje pri dnu stranice. Postupak vezanja ležerne kravate i tradicionalne vjenčane kravate vrlo je sličan, osim s ležernom kravatom koju želite stvoriti ispuhan izgled, dok vjenčana kravata ima tendenciju da bude glatka i ravna.

Kravatu objesite oko vrata s jednim krajem nešto dužim od drugog. Omotajte dugi kraj preko prednjeg dijela kraćeg kraja. Kontinuirano omotajte dugačak kraj dok ne dobijete jednu potpunu petlju oko vrha kratkog kraja. Počnite se ponovno okretati, ali dok dođete do stražnje strane petlje, provucite dugački kraj preko vrha petlje odostraga. Povucite dugački kraj do kraja preko petlje dok ne visi s prednje strane. Uvucite svu tkaninu iza prsluka za svadbenu kravatu ili u košulju s otvorenim ovratnikom za ležernu ili dnevnu kravatu i to je to kako vezati kravatu.

Kako vezati kravatu i koju odabrati

Sad kad sve vežete kravatu, vrijeme je da postanete stvarno kreativni kada učite kako vezati kravatu. Svijetle boje i privlačan dizajn najbolji su za dnevnu upotrebu u kravatama, a za ozbiljnije ili svečane događaje poput vjenčanja obična vjenčana kravata u boji je najbolja opklada. Što god odabrali, budite raskošni, ipak su to samo kravate! Moderna kravata, koja seže u vojne uniforme hrvatskih vojnika iz 17. stoljeća, elegantna je alternativa zajedničkoj kravati. Kravate su šareni komadi tkanine koji se nose vezani oko vrata i mogu dodati vizualni interes svakoj odjeći. Uz nekoliko kratkih savjeta o vezivanju i nošenju kravate, bit ćete spremni s povjerenjem nositi ovaj sofisticirani komad vrata!

Odaberite svilenu kravatu za smoking i naučite kako vezati kravatu. Kupite svilenu kravatu koju ćete nositi sa smokingom na svečanom događaju, poput vjenčanja. Svilene kravate također mogu obući obično odijelo ako nemate smoking. Svila je vrlo osjetljiva tkanina pa se pažljivo odnosite prema svojoj svilenoj kravati slijedeći sve posebne upute za čišćenje.

Tagovi: