Kako uspavati bebu

Zanimljivosti

Kako uspavati bebu

Evo kako uspavati bebu

Srce ti može zatitrati ljubavlju kad gledaš dijete kako spava. Izgledaju tako slatko i nevino. Međutim, srce ti se može poskakivati, kada ih ne možeš natjerati da spavaju cijelu noć ili ponekad kada stvarno želiš da legnu ili spavaju. Možete ublažiti stres i bolje se pripremiti odrediti djetetov raspored spavanja razumijevanjem koji dijelovi njihove rutine spavanja su u vašim rukama – a koji nisu. Tijekom prva 2 mjeseca, potreba vašeg novorođenčeta za jelom nadvisuje njihovu potrebu za spavanjem. Oni mogu hraniti gotovo svaka 2 sata ako ste dojenje, i možda malo manje često ako se hrane preko boce. Vaše dijete može spavati od 10 do 18 sati na dan, ponekad 3 do 4 sata u isto vrijeme. Ali bebe ne znaju razliku između dana i noći. Zato spavaju bez obzira koliko je sati. To znači da je vaše dijete široko budno vrijeme može biti od 1 ujutro do 5 sati ujutro Za 3 do 6 mjeseci, mnoge bebe mogu spavati 6 sati. Ali kao što mislite da vaše dijete ulazi u lijepu rutinu – obično između 6 i 9 mjeseci – normalne razvojne faze mogu odbaciti stvari. Na primjer, kada vaše dijete počne povezivati vrijeme spavanja s puštanjem na miru, može početi plakati samo da bi te zadržalo. Stoga znati kako uspavati bebu može znatno poboljšati vašu kvalitetu života. Kao što smo rekli, najbolji način kako uspavati bebu jest stvoriti rutinu spavanja.

Naučite kako uspavati bebu pomoću ovih jednostavnih koraka

Vještina kako uspavati bebu nije uvijek jednostavna za usvojiti. Studija 405 majki – s dojenčadi u dobi između 7 i 36 mjeseci – pokazala je kako su bebe koje su pratile rutinu za laku noć lakše spavale, spavale bolje i manje često plakale usred noći. Rutina vašeg djeteta može biti bilo koja kombinacija uobičajenih aktivnosti prije spavanja. Ključevi uspjeha: Igrajte aktivne igre tijekom dana i mirne igre navečer. Ovo sprječava vašu bebu da se previše uzbudi prije spavanja, ali se umori od dnevne aktivnosti.
Aktivnosti držite istim i istim redom, iz noći u noć.
Učinite svaku aktivnost smirenom i mirnom, posebice prema kraju rutine.
Mnoge bebe uživaju u kupanju neposredno prije spavanja, što ih smiruje.
Sačuvaj omiljenu aktivnost svoje bebe za kraj, i to učiniti u svojoj spavaćoj sobi. To će im pomoći da se raduju vremenu za spavanje i povezuju svoj prostor za spavanje sa stvarima koje vole raditi. Pokušajte ove trikove i možda se više nikada nećete pitati kako uspavati bebu!

Iskusne majke znaju kako uspavati bebu!

Savjeta o tome kako uspavati bebu nikad dosta. U nastavku ćemo iznijeti provjereno dobre savjete kako uspavati bebu koje morate probati.

Svaki put kad stavite dijete na spavanje, bilo da je noću ili na spavanje tijekom dana, Američka pedijatrijska akademija preporučuje da učinite sljedeće kako biste smanjili izglede za SIDS (sindrom iznenadne smrti novorođenčadi):

-Uvijek spusti svoje dijete da spava na leđima.
-Uvijek koristi čvrstu površinu sna. Sjedala za automobile i ostali uređaji za sjedenje ne preporučuju se za rutinsko spavanje.
-Ako beba zaspi na sjedalu ili ljuljačci motornih vozila, pokušajte ih ukloniti i položiti na ravnu površinu.
-Beba bi trebala spavati u istoj sobi kao i ti, ali ne u istom krevetu kao i ti.
-Čuvati meke predmete ili labavu posteljinu iz kreveta. To uključuje jastuke, pokrivače, punjene životinje i zaštitne jastučiće.
-Ne oslanjajte se na uređaje koji tvrde da sprječavaju SIDS.
-Ne koristite klinove i pozicionere.
-Ponudi djetetu pacifikator za vrijeme sna i prije spavanja.
-Izbjegavajte pokrivanje glave svoje bebe ili pregrijavanje.
-Ne koristite kućne monitore ili komercijalne uređaje koji se stavljaju na tržište kako biste smanjili rizik od SIDS-a.

Tagovi: