SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju

 

Kako spriječiti hrkanje kod žena

Sponzorirano

Kako spriječiti hrkanje kod žena

Kako spriječiti hrkanje kod žena – uzrok

Hrkanje je promukli te glasan zvuk koji se događa kada zrak prolazi kroz dišne puteve u grlu. Ovaj problem se događa nesvjesno dok spavate te gotovo nikada ne znate da hrčete ili da ste hrkali, osim ako se probudite ujutro s bolnim grlom ili vam partner kaže da ste hrkali. Zato se mnogi ljudi, posebice žene, pitaju kako spriječiti hrkanje kod žena. Priznali ili ne, gotovo svi mi hrčemo tokom spavanja, bilo više ili manje, ali se događa. Ponekad hrkanje može biti i kroničan problem, te ponekad se javlja zbog određenih zdravstvenih stanja, a može čak uzrokovati probleme u vezama ako vašem partneru to predstavlja problem jer primjerice ne može spavati. Kao uzroci koji mogu potaknuti pojačano hrkanje može biti zbog prekomjerne težine jer se na stražnjem dijelu grla nalazi viška tkiva koji sužava dišne puteve i uzrokuje hrkanje. Također, konzumacija alkohola vam isušuje grlo, opušta mišiće kod grla te ujedno smanjuje obranu od opstrukcije dišnih puteva. Ako imate problema s nosom, poput zakrivljenog nosnog septuma, što se naziva kronična nazalna kongestija, može dodatno dopridonijeti hrkanju. Ujedno, ukoliko vam nedostaje sna, tada se mogu mišići kod grla opustiti i uzrokovati hrkanje. Isto tako, ako spavate na leđima to može jednako tako potaknuti hrkanje. Ako i vi imate problema s hrkanjem, tada ćemo vam u nastavku reći kako spriječiti hrkanje kod žena za ubuduće.

Kako spriječiti hrkanje kod žena – simptomi

Prije nego što vam kažemo kako spriječiti hrkanje kod žena, ponajprije ćemo vam reći kako možete prepoznati da imate problema s hrkanjem na temelju određenih simptoma koji vam ukazuju na to da hrčete. Naravno, to da hrčete vam mogu reći primjerice ukućani ili partner, ali ako primjerice sami spavate u krevetu i na primjer sami ste u kući ili na katu, onda vam to nema za prav tko to i reći. Zato ćemo vam reći koji su to simptomi koji ukazuju da jako hrčete tokom noći. Simptomi poput to kad na trenutak prestanete disati (apneja), prekomjerna dnevna pospanosti, jutarnje glavobolje, problemi s koncentracijom, upaljeno i bolno grlo ujutro nakon buđenja, nemiran san, visoki krvni tlak, gušenje ili dahtanje tokom noći, bol u grudima tokom noći i preglasno hrkanje ukazuju na to da imate ozbiljne probleme s hrkanjem i da trebate krenuti to tretirati. Zato ćemo vam u nastavku reći kako spriječiti hrkanje kod žena možete.

Kako spriječiti hrkanje kod žena – rješenje

Postoje nekoliko načina kako spriječiti hrkanje kod žena možete, a to možete učiniti na način da ponajprije otkrijete koji je glavni uzročnik vašem problemu s hrkanjem. Ukoliko vam hrkanje uzrokuje problem s prekomjernom težinom tada vam rješenje može biti da pokušate skinuti višak kilograma kako biste olakšali područje oko grla i poboljšali protok zraka kroz dišne puteve. Ukoliko vam alkohol uzrokuje probleme, tada biste trebali smanjiti njegovu konzumaciju, posebice prije spavanja jer tada najviše uzrokuje probleme s hrkanjem. Ako imate neravni septum na nosu, trebali biste se odlučili za operaciju septuma kako biste poboljšali protok zraka kroz nos što će ujedno riješiti problema s hrkanjem tokom noći. Pokušajte spavati više, odnosno spavajte 7 do 8 sati. Pokušajte ne spavati na leđima jer to često uzrokuje hrkanje kod ljudi. Na ovaj način jer je tako lakše kako spriječiti hrkanje kod žena, te će vam poboljšati vaš san i nitko ne bude se bunio na vaše hrkanje više!

Tagovi:

SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju