Hrkanje kod žena

SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.
Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.
  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju
 
Hrkanje kod žena

Što uzrokuje hrkanje kod žena

Kod žena je fizički izgled puteva zraka veći nego kod muškaraca. Dakle, kod muškaraca je put kojim zrak putuje puno uži nego kod žena. To je razlog zašto se hrkanje češće pojavljuje kod žena nego kod muškaraca. Kada žena ima uži put zraka no što bi trebala imati, može se pojaviti hrkanje kod žena i to može biti uzrok hrkanju. No, postoje i brojni drugi razlozi zašto se hrkanje može pojaviti. Hrkanje kod žena može se pojaviti zbog starenja, opstruktivne apneje tokom spavanja, menopauze, prekomjerne tjelesne težine i zbog trudnoće.

Ako mislite kako se kod vas hrkanje pojavljuje zbog nekog od navedenih razloga ili da ga potiču, možda će vaš liječnik to morati potvrditi. Najvažnije od svega, ako stalno hrčete i stalno imate sa time problema, potrebno će vam biti liječenje i trebat ćete se tome ozbiljnije posvetiti. Ako sumnjate na to da imate opstruktivnu apneju tokom spavanja, to može biti zdravstveni problem kojeg je potrebno liječiti.

Kako spriječiti hrkanje kod žena

Hrkanje kod žena može se spriječiti promjenom nekih svakodnevnih navika, ali i kod nekih navika tokom i prije spavanja. Redovnom svakodnevnom aktivnošću i održavanjem normalne tjelesne težine možete putno toga postići pa tako i spriječiti hrkanje. Također, prestanak pušenja i konzumiranja alkohola, lijekova za smirenje i tableta za spavanje može vam uvelike pomoći ako nastojite imati miran i uravnotežen san.

Ono što može najbolje utjecati na to da se spriječi hrkanje kod žena je promjena položaja spavanja, ukoliko spavate na leđima probajte spavati na boku, pokušavajte se pridržavati plana spavanja, kada se liježe, kada započinje spavanje, te kada se budite. Podizanje jastuka za nekoliko centimetara te trake za nos koje se lijepe na nazalnu kost kako bi se proširile nosnice nosa također mogu pomoći. A ako želite pratiti svoj raspored spavanja, možete to učiniti pomoću aplikacija na mobitelu koje prate vaše REM faze kada namjestite vrijeme kada ste legli u krevet i probudili se.

Kako liječiti hrkanje kod žena

Hrkanje kod žena može se trajno utjecati promjenom svakodnevnih navika, no ako je vaše hrkanje uzrokovano apnejom tokom spavanja, to zahtjeva posebno liječenje i pažnju da bi nestalo. Ako imate apneju, liječnik vam može preporučiti posebnu terapiju koja je često glasna i nije ugodna, no možete potražiti alternativnu pomoć oralne terapije.

No, u konkretne detalje liječenja će vas uputiti vaš liječnik. Postoje i drugi načini na koje se može liječiti hrkanje kod žena. Drugi način koji možete odabrati su kapsule protiv hrkanja koje možete naći na tržištu, a koje aktivno djeluju na sprječavanje hrkanja. Osim toga što možete spriječiti hrkanje, one pozitivno utječu na smirivanje živčanog sustava, ali i sprječavaju anksioznost.

Ove kapsule mogu vam pomoći pri smirenju prije spavanja i sprječava hrkanje te na taj način utječe i na kvalitetu sna. Uz pomoć ovih kapsula možete dugoročno spriječiti hrkanje, a jedino što trebate je uzimati ih svakodnevno mjesec dana da bi se učinak pokazao u punoj snazi.


Tagovi:

SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.
Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.
  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju