Kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Zašto i kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Svake godine kažemo: "Moram posaditi više slatke paprike. " Svake godine posadim još nekoliko. Nikad nije dosta. Mogao bih baciti otpad na sve ostalo u svom vrtu i posaditi samo niz crvenih zvona, piquillosa, padrona, pimienta i bombi od trešanja - i to ipak ne bi bilo dovoljno. Nije moguće imati previše slatke paprike. Čili? Da, ali ne slatke paprike. Kako spremiti pečene paprike za zimnicu? Štoviše, nakon što su se ove princeze udostojile da mi ispuste papriku ili tri, postalo je toliko kasno u sezoni da ubrzo nakon toga umiru, pa je naša veza jedva dovršena.

No, nisu li paprike jednogodišnje? Ne. I to je prljava tajna koju posvuda čine trgovci sjemenom. Čini se da kokete ipak ne žele umrijeti. Samo ih hladnoća ubija. Ono što žele je još dublja predanost vašeg vrtlara prije nego što se dragovoljno odreknu svojih plodova. Jednom sam imao tajlandski čile - Capiscum frutescens, za vas ljubitelje paprike vani - koji je živio pet godina. Paprike, kao i većina nas, žele dugotrajnu vezu. pa istražimo kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Savjeti kako spremiti pečene paprike za zimnicu

Što učiniti s tim plodovima i kako spremiti pečene paprike za zimnicu? Pa, usudimo se pretpostaviti da svi koji ovo čitaju imaju omiljeni recept za papriku. Imam puno na ovoj stranici. No, i ja čuvam puno paprika, sada manje iz straha nego zato što konzervirane paprike poprimaju karakter potpuno drugačiji od svježih.

Tako je glavna metoda očuvanja paprika je pečenje na otvorenoj vatri, a zatim konzerviranje s malo soli, octa i ulja. Paprikama nedostaje prirodna kiselina, pa je potrebno konzervirati pod pritiskom ako ne koristite ocat ili sol te je to tajna kako spremiti pečene paprike za zimnicu.

Ovaj način čuvanja čini niz stvari. Pečenje ubija sve enzime u paprikama koji bi ih s vremenom mogli pogoršati, a omekšava i zaslađuje paprike - da ne govorimo o uklanjanju neprobavljivih kožica. Zatim izdubite paprike u octu kako bi se povećala razina kiseline i paprike dobile više. Nakon toga ih obilno posolimo kako bi stvari bile još stabilnije; sol također dodaje okus. I na kraju sve premažemo maslinovim uljem kako ne bi izlazio zrak.

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu što bolje

Kako spremiti pečene paprike za zimnicu što bolje? Paprike jako ispecite, dok nisu u crnoj boji. Svaka vrsta papra ima kožicu različite debljine. Pokušajte to učiniti s paprikama debele kože ako možete; tanka koža može se medvjedu oguliti ako nije dobra i pougljena. Neke paprike s debelom kožom su zvončići, chili u stilu Hatcha, pimientos i paprika čili. Poblanos se prilično lako peče, a jalapenos je u redu, ali koža mu je prilično tanka.
Pečene paprike dugo kuhajte na pari, u papirnatoj vrećici. Odvojite vrijeme s ovim korakom. Odšetajte i neko vrijeme radite nešto drugo. Zahvalit ćeš mi. Ništa nije tako zabavno kao da se opečete sokom od ljute papričice dok ih pokušavate oguliti.
Ne perite paprike. Želite sav sok od papra koji možete prikupiti, a izbacivanje paprike pod vodu će vam to oduzeti. Ovo je tajna jako, jako dobre pečene paprike i toga kako spremiti pečene paprike za zimnicu što bolje.
Oni od vas u hladnijim podnebljima možda će biti prisiljeni izabrati koji čari papra vas najviše privlače, jer možda nemate prostora za svaku. I ne brinite zbog toga što paprika zimi opada lišće; događa se. Samo ga držite na sunčanom mjestu, zaštitite ga od bijelih mušica i neka bude što toplije. To će vam se dogodine odužiti za vaše dobrote.


Tagovi: