Kako prekinuti trudnoću prirodnim putem

Zanimljivosti

Kako prekinuti trudnoću prirodnim putem

Načini kako prekinuti trudnoću prirodnim putem

Mnogo ljudi ne zna načine kako prekinuti trudnoću prirodnim putem, no istina je da su mogući. Sami možete prekinuti trudnoću prekomjernim vježbanjem i iznimnim tjelesnim naporom kao što su prekomjerno trčanje, brzim penjanjem stepenicama, vježbe sa spravama, no na taj način možete dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema, te je prijeko potreban pregled specijalista ginekologa.

Postoji i drugi načini kako prekinuti trudnoću prirodnim putem uz konzumaciju određenih namirnica, točnije voća i povrća. Naime, sok od ananasa je poznat po tome da povećava mogućnost pobačaja u ranim mjesecima trudnoće. Sok od ananasa, naime, sadrži određeni sastojak koji uzrokuje omekšavanje vrata maternice što može dovesti do pobačaja. Također, peršin je mogući uzročnik pobačaja prirodnim putem. Peršin je odličan za poticanje trudova, no ako ga se jede pretjerano u ranom stadiju trudnoće, doći će do pobačaja i prekida trudnoće.

Prekomjerno uzimanje vitamina C može potaknuti lučenje ženskih spolnih hormona koji su zaduženi za početak menstruacije, dakle u tijelu se izaziva hormonalni disbalans što dovodi do prekida trudnoće.

Kako prekinuti trudnoću prirodnim putem i koje su nuspojave

Iako postoje načini kako prekinuti trudnoću prirodnim putem da se to izazove, ipak je najsigurniji način za vas i vaše zdravlje jedina zagarantirana metoda za prekid trudnoće, posjet klinici ili bolnici u kojoj se može obaviti abortus. Načini kako prekinuti trudnoću prirodnim putem su često uz neko ljekovito bilje i ako ga se ne dozira pravilno, možete se dovesti u životnu opasnost.

I ne samo to, uz bilo kakvo izazivanje pobačaja koje nije popraćeno od strane liječnika, ugrožavate svoj život i svoje zdravlje, jer trudnoćom se uz plod stvorila i posteljica koja nužno treba izaći iz maternice, u protivnom može doći do ozbiljnih upala i po život opasnih situacija. Potrebno je spomenuti i ugrožavanje vašeg budućeg reproduktivnog zdravlja. Kao posljedicu izazivanja namjernog pobačaja, možete imati nemogućnost začeća i nemogućnosti da iznesete trudnoću u budućnosti kada je budete planirali.

Što god da odlučite, konzultirajte se sa svojim liječnikom, ginekologom, pogrešno je raditi išta na svoju ruku jer možete ozbiljno ugroziti svoje zdravlje. Nakon pobačaja potrebno je obaviti postupak koji se naziva kiretaža. Ostaci fetusa mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju i izazvati ozbiljne probleme.

Kako prekinuti trudnoću prirodnim putem i zašto to ne učiniti

Ako ste već odlučili i razmatrate način kako prekinuti trudnoću prirodnim putem, pokušajte dublje razmisliti o tome što ćete učiniti. Osim što je namjerno izazvan pobačaj opasan po vaše zdravlje i može ostaviti ozbiljne posljedice. Možda sada u ovom trenutku ne želite dijete, no u budućnosti ćete htjeti. Ako na svoju ruku napravite namjeran pobačaj, možda u budućnosti nećete imati priliku za novu trudnoću.

Postoji još par opcija koje mogu biti pametniji izlaz iz situacije u kojoj se nalazite. Prvi je da se predomislite oko opcije pobačaja i možda shvatite kako zapravo želite to dijete. Drugi je da prođete kroz trudnoću do kraja i ako ne želite dijete, date dijete na posvajanje, trajno ga se odreknite i u na taj način usrećite ljude koji jedva čekaju da postanu roditelji a to ne mogu sami.

Treći je da kontaktirate svog odabranog ginekologa te se posavjetujete sa njime oko ugovaranja abortusa. No, u ovom slučaju liječnik ima svako pravo odbiti obaviti taj zahvat ako mu to njegova etika ne dopušta. Tada ga možete upitati za preporuku kojem liječniku ili poliklinici da se u tom slučaju obratite. U svakom slučaju, najbolje je posavjetovati se sa svojim odabranim liječnikom prije nego išta poduzmete o načinu kako prekinuti trudnoću prirodnim putem.

Tagovi: