Kako povećati mišićnu masu kod žena

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana
  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju
 
Kako povećati mišićnu masu kod žena

Mitovi u vezi pitanja kako povećati mišićnu masu kod žena

Povećanje mišićne mase najčešće se pripisuje kao motiv koji najviše zanima muškarce. To uopće ne treba biti tako. Naime, povećanje mišićne mase vodi do zdravijeg tijela, omogućuje bolju prevenciju ozljeda, veću potrošnju kalorija, a ti ciljevi bi trebali zanimati ne samo muškarce nego i žene. Isto tako, žene i muškarci često znaju pogrešno smatrati da ako žena krene raditi vježbe snage, da će se pretvoriti u one žene koje se natječu u bodybuildingu, tj. da će biti pretjerano mišićave i neženstvene.

To je potpuno krivi pristup. Naime, takve žene koje se najčešće vode kao "negativan primjer" osim iznimne genetske podloge za razvitak takvog tijela su najčešće također i na steroidima koji im omogućuju razvitak tolike mišićne mase. Stoga, ako se pitate kako povećati mišićnu masu kod žena, ne treba vam prva asocijacija biti tako negativna, jer 99 % žena neće tako izgledati ako započne trenirati. U nastavku ćemo vam objasniti kako povećati mišićnu masu kod žena

Evo kako povećati mišićnu masu kod žena putem prehrane

U prethodnom poglavlju smo objasnili da pitati se kako povećati mišićnu masu kod žena nije uopće loše, nego dapače poželjno. Iznijeli smo brojne prednosti poput jačanja kostiju, prevencije od ozljeda i većeg trošenja kalorija. U nastavku ćemo vam objasniti kako povećati mišićnu masu kod žena. Najprije, potrebno je povećati unos kalorija.

Da biste to uspjele, najprije morate izračunati kolika je vaša prosječna dnevna potrošnja kalorija s kojom održavate kilažu. To ćete napraviti na način da "brojite kalorije". Pri tom se možete poslužiti popularnim aplikacijama koje to znatno olakšavaju. Bez kalorijskog suficita svakako nećete uspjeti povećati mišićnu masu stoga je to prvi i najvažniji preduvjet. Cilj vam je povećati unos kalorija za 300 - 500 kalorija više od prosječnog dnevnog unosa. Da biste u tome uspjele, potrebno je rasporediti hranu u manje obroke. Pri tom vodite računa da unosite dovoljno ugljikohidrata budući da je taj makronutrijent glavni izvor energije u tijelu.

Evo kako povećati mišićnu masu kod žena putem vježbanja

U prethodnom smo poglavlju objasnili da je glavni preduvjet kako povećati mišićnu masu kod žena kalorijski suficit. Ako ste zadovoljile taj kriterij, možemo nastaviti s drugim najvažnijim preduvjetom, a to su vježbe za povećanje mišićne mase. Budući da žene imaju znatno manje testosterona nego muškarci, biti će im teže graditi mišićnu masu. Ipak, i žene mogu itekako uspjeti u tome. Evo kako povećati mišićnu masu kod žena putem vježbanja.

Kao i za muškarce, isti savjet vrijedi i za žene, a to je da su vam najkorisnije višezglobne vježbe poput mrtvog dizanja, čučnjeva, ramenog potiska, bench potiska i veslanja. Zamah girjom, nabačaj i izbačaj i vježbe za trbuh također bi trebalo ukorporirati u vježbanje, iako neke od njih predstavljaju tehnički zahtjevnije vježbe pa ćete vjerojatno htjeti obratiti se treneru. Za kraj, zapamtite da ukoliko volite trčati i raditi cardio, nikako ne trebate prestati to raditi jer je i taj oblik vježbanja itekako bitan za zdravlje!


Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana
  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju