Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

 

Kako ojačati koljena

Sport

Kako ojačati koljena

Znate li kako ojačati koljena?

Održavanje dobre tjelesne forme je apsolutna nužnost za vaše zdravlje. Naime, pravilna tjelovježba razvija vaše tijelo i jača mišiće i kosti, a samim time omogućuje i manju šansu za nastanak ozljeda. Ako npr. imate problema i bolove u koljenima, najbolji način za rješavanje tog problema je ojačati muskulaturu koljena gdje će mišići oko koljena stabilizirati sile kojima je vaše koljeno izloženo i samim time smanjiti šanse za ozljedu. Ako se pitate kako ojačati koljena, u nastavku ćemo vam ukratko reći kako. Najbolji način kako ojačati koljena jest raditi vježbe hipertrofije u tom području. Tako će vježbe poput čučnjeva, nožne ekstenzije, iskoraka itd. Isto tako, istezanje će vam također pomoći u prevenciji ozljeda i održavanjem većeg opsega pokreta. Prije nego što se upustite u navedene vježbe, savjetujemo vam da se obratite svom liječniku. Isto tako, dobro bi bilo da imate trenera ili neku stručnu osobu koja će vam reći kako da vježbe izvodite pravilno.

Svatko bi trebao znati kako ojačati koljena radi sprječavanja ozljeda!

Koljena koristimo u raznim pokretima: prilikom trčanja, čučanja, hodanja, planinarenja, bicikliranja, skijanja, plivanja itd. Koljeno je zglob koji je konstantno izložen velikim silama. Npr. prilikom skijanja velike sile prelaze upravo preko koljena koje te sile stabilizira. Učestalo je stoga da skijaši često imaju problema s koljenima. Da biste spriječili takve probleme, bilo da ste skijaš ili rekreativac, dobro je znati kako ojačati koljena. Koljena možete ojačati na razne načine. U prethodnom smo poglavlju rekli kako ojačati koljena putem vježbi snage poput čučnja, iskoraka i nožne ekstenzije. Ipak, ozljede možete spriječiti i s vježbama balansiranja. Npr. da balansirate na jednoj nozi. Istodobno bi bilo dobro da jačate i svod stopala i mišiće zgloba i stopala, jer noga je povezana cjelina te za opće zdravlje noge istodobno trebate imati i jake i izdržljive gležnjeve. Isto tako, fleksibilnost je od velikog značaja, stoga bi bilo dobro da upišete jogu ili se pak istežete na vlastitu inicijativu.

Kako ojačati koljena putem sportova

Ako niste jedan od onih koji će samostalno otići u teretanu i raditi vježbe, već vas zanima kako ojačati koljena na zabavniji način, dobra vijest je da možete ojačati koljena i baveći se određenim sportovima koji dokazano jačaju koljeno. Npr. mnogi ortopedi će vam savjetovati da je bicikliranje dobar način jačanja koljena. Uostalom, kada ste vidjeli profesionalnog biciklista sa slabim kvadricepsima? Bicikliranje je također odlična aktivnost. Boravak u prirodi i predivni pejzaži koje možete vidjeti dok biciklirate samo su odličan dodatak na ionako korisnu vježbu. Ako bicikliranje nije nešto što vas privlači, dobar način kako ojačati koljena je i putem plivanja. Ako ste osoba koja više preferira vodu, plivanje je oduvijek bio sport za razvijanje tijela bez da riskirate ozljede. Određeni stilovi plivanja uključuju korištenje mišića oko koljena, i upravo takvi stilovi plivanja bi vam mogli pomoći u jačanju noge. Raspitajte te se kod dostupnih plivačkih trenera o više informacija!

Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju