Kako očistiti peglu

Zanimljivosti

Kako očistiti peglu

Kako očistiti peglu, održavanje pegle

Peglanje je za neke opuštajući kućanski posao, dok je za neke ovo gubitak vremena. Pegle su se s vremenom modernizirale kao i sve drugo, tako danas osim klasičnih pegli možemo naći one s parnim postoljima, one sa senzorima, one koje peglaju horizontalno itd. Ako ste ikada peglali sigurno vam se jednom dogodilo da je temperature pegle bila previsoka i da je prešla preko neke sintetike ili plastike na odjeći što je dovelo do toga da se ono zalijepi za dno pegle. Ili ste sigurno peglali tamniji komad odjeće samo da bi vidjeli tragove kamenca koji dolaze od pegle. Kako očistiti peglu bez da je oštetimo? Ako peglate onda znate kako pegla često pokupi razna vlakna s odjeće, kako se stvara kamenac na dnu. Peglu bi zato bilo dobro očistiti svakih mjesec dana. Pegla koja nije očišćena može nanijeti više štete nego koristi na našoj robi. Kada primijetite da vaša pegla ne klizi više glatko i da ostavlja za sobom tragove, tada je vrijeme da se pitate kako očistiti peglu. Za čišćenje pegle postoje razni jednostavni i korisni trikovi, poslužite se nekim od navedenih trikova i očistite svoju peglu.

Kako očistiti peglu, savjeti za čišćenje pegle

Redovitim čišćenjem pegle ne samo da produljujete njen vijek trajanja, nego isto tako izbjegavate nepoželjne mrlje ili tragove na vašoj odjeći nakon peglanja. Kako očistiti peglu? Donosimo vam jednostavne trikove koje možete primijeniti još i danas. Jedan od najboljih načina kako možete očistiti peglu koja na sebi ima zagorene ostatke je s tabletom paracetamola. Paracetamol u sebi ima acetaminofen koji će vrlo lagano ukloniti zagoreni dio. Sve što trebate je uključiti peglu na najjaču temperaturu i pritisnuti tabletu na zagoreno mjesto, tableta se zatim pretvara u gel i otapa izgorjelu tkaninu. Obrišite vlažnom krpom. Također možete stvoriti i pastu od sode bikarbone. Soda bikarbona je jedna od onih stvari u kućanstvu koje se koriste za čišćenje svega. S dvije žlice sode i jednom žlicom vodom napravite pastu koju ćete zatim utrljati na metalnu ploču pegle, pazeći da ne ode u utore, utore radije očistite sa štapićima za uši tako što ćete ih umočiti u destilirani bijeli ocat. Posao čišćenja pegle mogu jednostavno obaviti i samo novine i sol. Kako? Podesite peglu na najjaču temperaturu i zatim položite novine na dasku za peglanje, posipajte po njima dobru količinu soli i glačajte novine dok pegla ne postane čista s donje strane. Postoje mnogi trikovi kako očistiti peglu, mi smo vam naveli one najjednostavnije i najefikasnije.

Kako očistiti peglu, vrijeme za novu peglu

Ako niste nikada prije čistili peglu i ako ste primijetili da ona jednostavno ne funkcionira kao prije tada je možda vrijeme za novu peglu. Nekada nećete jednostavno moći očistiti peglu jer je sve otišlo predaleko, zato je bitno prepoznati potrebu za novom peglom. Stara pegla koja nije godinama čišćena vašoj odjeći može donijeti više štete nego koristi. Kada kupite novu peglu bilo bi poželjno da od starta znate kako očistiti peglu i primjenjivati jedan od načina čišćenja pegle barem svakih mjesec dana kako bi ona što dulje trajala. Koju peglu kupiti? Ovo ovisi o vama i koliko se zapravo bavite samim procesom peglanja. Danas na tržištu postoji veliki izbor, možete tako naći male pegle koje mogu vodoravno glačati odjeću, pegle koje dolaze za parnim postoljem, klasične pegle. Koju god peglu da odabrali morate znati kako očistiti peglu i kako ju održavati kako bi ona što dulje trajala u vašem kućanstvu.

Tagovi: