Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.

  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje

 

Kako nastaju spermiji

Sponzorirano

Kako nastaju spermiji

Kako nastaju spermiji, muške spolne stanice?

Reproduktivni sustav kod ljudi nastao je procesom evolucije te se i dalje nastavlja razvijati, baš kao i svaki oblik života na Zemlji. Spolne stanice osnovni su aspekt svakog živog bića. Prema biologiji, ono što je živo, želi se i razmnožavati. To vrijedi za ljude i životinje, ali i za biljke, gljive i sitne mikroskopske organizme. Kada su u pitanju ljudi, muške spolne stanice nazivaju se spermijima, a oni nastaju u testisima. Kako nastaju spermiji je tema ovog članka, a govorimo o muškim spolnim stanicama, kao i o njihovom putu od testisa do oplodnje te spominjemo razne zanimljivosti vezane uz muški spolni sustav. Ukoliko Vas zanima kako nastaju spermiji, pročitajte i informirajte se. Spermiji, odnosno muške spolne stanice nastaju u muškim spolnim žlijezdama, odnosno testisima i produciraju se u milijunima svakoga dana. Zdravi muški organizam proizvodi 50 milijuna spermija svakoga dana premda dobro znamo da je za oplodnju potreban samo jedan!

Kako nastaju spermiji i koliko često?

Da bismo odgovorili kako nastaju spermiji, trebamo objasniti i proces spermatogeneze. U suštini, radi se o autonomnom procesu u našem tijelu koji traje 74 dana. Proizvodnja spermija započinje u testisima gdje se stvara posebno mikrotkivo na koje se lijepe novonastale spolne stanice. One se gomilanje spermija potiskuju u sjemenovod i priključuju ostatku muškog spolnog sustava. U proces se dodaje sjemena tekućina koja omogućuju lakši put spolnih stanica u sjemenovodima. Ulazak spermija u sjemenovod zove se emisija, a ejakulacija je naziv rezerviran za izbacivanje sperme iz muškarčevog tijela kroz spolni ud. Spermiji putuju do jajne stanice, a kada jedan “uđe” u jajnu stanicu, ta stanica postaje zigota i započinje proces stvaranja novog ljudskog bića. Kako nastaju spermiji? Spermiji nastaju u testisima u velikim brojkama, a zdravi muški organizam proizvodi spermije od puberteta do kraja života, premda nakon 40. godine života broj spolnih stanica opada. Upravo zato može doći do muške neplodnosti koja je učestalija kod starijih muškaraca.

Kako nastaju spermiji? Ostale informacije

Poznato je da svaki organizam nosi 46 kromosoma. 23 od majke, 23 od oca. Kromosomi koje nasljeđujemo od oca definiraju naš spol. Svaki spermij nosi svoju kombinaciju kromosoma s različitim genima stoga je naš spol uvjetovan onim spermijem koji oplodi jajnu stanicu. Kako nastaju spermiji u testisima i nastaju u milijunima, jako je teško uvjetovati spol djeteta kod oplodnje. Postoje napori umjetne oplodnje da se diktira spolom djeteta, no ništa značajno nije postignuto. Ono što je sigurno je da spol djeteta odlučuju muški spermiji. Kako nastaju spermiji? Objasnili smo da spermiji nastaju spermatogenezom u testisima, procesom koji traje preko dva mjeseca. Sperma se regenerira tokom tog procesa, a ovo ne znači da možete izbaciti samo kvalitetnu spermu jednom u 74 dana. Postoji veliki broj spermatogeneza, a kvaliteta sperme najviše ovisi o životnom stilu muškarca, njegovoj prehrani i navikama (vježba li, puši li i pije? ). Ukoliko Vas zanima više o muškom spolnom organu te imate konkretnija pitanja, savjetujemo konzultaciju s medicinskim stručnjacima.

Tagovi:

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.

  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje