Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.

  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje

 

Sperma (spermij) – što je i koju ulogu ima

Sponzorirano

Sperma (spermij) - što je i koju ulogu ima

Sperma i spolne stanice kod muškaraca – što treba znati?

Ljudsko tijelo rezultat je godina evolucije – u našem tijelu se u svakome trenutku događa milijun malih procesa koji svi skupa čine da imamo funkcionalan organizam. Naše tijelo podijelilo je određenim organima posebne zadaće. Tako koža ima ulogu da nas štiti od vanjskih utjecaja i da čuva toplinu, probava ima zadaću opskrbljivati naše tijelo energijom i potrebnim tvarima, a živčani sustav pak ima milijun različitih zadaća. Obilježje svakog živog organizma je da se razmnožava, a za to je kod nas zadužen spolni sustav. Muške spolne stanice konstantno se proizvode, a sperma je zajednički naziv za sjemenu tekućinu i spolne stanice. Kod ejakulacije muškarci izbacuju spolne stanice iz spolnog uda. Sperma je prisutan faktor za razmnožavanje kod svih sisavaca. U ovome članku govorimo o muškom spolnom sustavu, spermi i spolnim stanicama te prirodi našeg spolnog sustava i kako je uvjetovan različitim životnim stilovima te kako se razvija tokom jednog ljudskog života.

Sperma i spolne stanice tokom života

Muško tijelo ne proizvodi spermu tokom cijelog života, već tek nakon puberteta. Djeca na putu da postanu muškarci poprimaju mnoga obilježja odraslosti, a proizvodnja sperme je jedno od tih obilježja. Sperma se proizvodi u testisima, a zdravlje spolnog sustava vitalno je za regularnu proizvodnju spolnih stanica. U pubertetu tijelo počinje proizvoditi velike količine spolnih stanica stoga i postoji spontano izbacivanje sperme u ranim pubertetskim odnosno adolescentskim godinama. Sperma s godinom ostaje više manje ista, no broj spolnih stanica se s godinama smanjuje. Radi se o sasvim prirodnom ciklusu i mogućnostima našeg tijela koje doživljavaju vrhunac oko 30. godine života te tada postepeno slabe. U kasnim danima, mnogi muškarci mogu doživjeti seksualne disfunkcije poput erektilne, no to u suštini ne znači da tijelo ne proizvodi spermu, već je teško postići da ju spolni organ izbacuje. Kako je reprodukcija kod ljudi idealna u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima, ova činjenica ne predstavlja problem mnogima.

Sperma i spolne stanice – seksualne potrebe i libido

Mnogi povezuju spermu i reproduktivni sustav sa seksualnim potrebama, no zapravo se radi o dva različita neovisna pojma. Proizvodnja sperme i spolnih stanica nije istovjetno povezana s muškarčevim seksualnim potrebama. Premda manje spolnih stanica djelomice smanjuje muškarčevu želju za seksualnom aktivnošću, neplodni muškarci i dalje osjećaju te potrebe. Libido je pak povezan više s našim krvožilnim sustavom, kao i mreži hormona u našem tijelu. Sperma, odnosno količina sperme ne diktira muškarčev libido niti seksualne želje. Medicinski gledano, sperma je sjemena tekućina u kojoj se nalaze spolne stanice. Muškarčeva prostata, testisi i cijeli spolni sustav diktiraju zdravljem i kvalitetom sperme, no isto tako je povezano s općim zdravljem čovjeka. Spolni sustav kod muškaraca je kompleksan, stabilan tokom gotovo cijelog života i tema je različitih istraživanja neovisno o vremenu ili stoljeću. Danas postoji radi farmaceutske industrije puno pomagala kod seksualnih disfunkcija i disfunkcija sperme stoga muškarci ostaju vitalnima i nakon pojave problema.

Tagovi:

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.

  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje