Kako napumpati pilates loptu

Kako napumpati pilates loptu

Kako napumpati pilates loptu za vježbanje

Znate li kako kako napumpati pilates loptu za vježbanje? Pilates lopte su dizajnirane za lagane tjelesne aktivnosti, jogu, snagu i fleksibilnost. Želite li izgledati dobro i ostati u dobroj formi, potrebno je redovito trenirati koji uključuje vježbe umjerene snage koje će vam pomoći da postignete svoj cilj. Danas na tržištu postoji veliki izbor pilates lopti koje se koriste u teretanama i kod kuće. Iako razni modeli pilates lopti dolaze s ručnom pumpom, neke od njih se ne isporučuju zajedno. Mnogi ljudi žele kupiti pilates loptu, ali ne znaju kako je napuhati.

Kako biste izvukli maksimum i ostali sigurni tijekom raznih vježbi, važno je slijediti korake kako napumpati pilates loptu. Prvo što treba provjeriti je ima li oštećenja ili pukotina koje će vas spriječiti da pravilno napuhnete loptu. Ostavite loptu na sobnoj temperaturi. Standardno, za osnovne vježbe, lopta mora biti čvršća i imati više zraka od lopti koje se koriste za istezanje.

Osnovni koraci kako napumpati pilates loptu

Lopta za pilates je vrlo izdržljiva, a istovremeno lagana i praktična za nadopunu kućne vježbe. Poznavanje osnova kako napumpati pilates loptu ključno je za održavanje treninga. Najvažnije je da lopta ostane čvrsta. Također, važno je da temperatura materijala lopte bude u skladu sa sobnom temperaturom, kako zbog funkcionalnosti, tako i zbog utjecaja na ravnotežu. Sljedeći korak je napuhavanje lopte ručnom pumpom. Za najbolje rezultate, napuhnite više od polovice i zatvorite čepom. Zatim provjerite ima li negdje propuštanja zraka ili provjerite jeste li ispravno postavili čep na površinu lopte.

Sljedeći dan nastavite napuhavati loptu do željene visine, pazeći da se ne prenapuhate. Ako ne znate kako napumpati pilates loptu pravilno razmislite o nekoliko osnovnih aspekata. Označite na zidu preporučenu visinu i nakon što napuhnete loptu, usporedite visinu s onom predloženom prema uputama. Nakon što je lopta pravilno napuhana, testirajte je nježno sjedeći na nju. To će pomoći da lopta ostane odgovarajuće veličine, ali ako lopta nije dovoljno napuhana to će utjecati na kvalitetu vježbi.

Kako napumpati pilates loptu pravilno

Kako biste tijekom vježbanja dobili maksimum, potrebno je poznavati osnove kako napumpati pilates loptu pravilno. Ako su vaša težina i visina veća, uvijek trebate koristiti veću loptu. Za osobe koje su visoke od 170cm do 186cm preporučuju se lopte promjera 65cm. Za osobe čija je visina veća, najbolje je koristiti pilates loptu promjera 85 cm. Nakon što kupite loptu i nabavite adekvatnu pumpu, napuhajte je dok ne prilagodite razinu snage. Sjednite na loptu kako biste provjerili razinu zraka i ispunjava li sve zahtjeve. Stopala moraju biti ravna na tlu, a težina ravnomjerno raspoređena posvuda.

Obje strane tijela moraju biti u ravnini jedna s drugom, a bedra lagano usmjerena prema podu. Sjednite na loptu s nogama na podu i ispravljenim leđima i koljenima. Ako je pilates lopta nedovoljna ili previše napuhana, to može utjecati na kvalitetu treninga. Znati kako napumpati pilates loptu pravilno pravilno donijet će vam više udobnosti i osigurati vam bezbrižnost tijekom treninga.


Tagovi: