Kako napraviti ružu od papira

Zanimljivosti

Kako napraviti ružu od papira

Što je sve potrebno kako bi se napravila ruža od papira?

Volite cvijeće, ali niste vješti u njihovom održavanju? Tada je možda najbolje da isprobate papirnato cvijeće. Znamo kako je ruža kraljica cvijeća, i upravo zato danas postoje brojne metode kako se rade ruže od papira. Kako napraviti ružu od papira? Za početak, morate imati određene materijale i slijediti određene postupke prilikom izrade. Ruža se može napraviti od jednog komada papira, ili od njih više – ovisno koja vam je tehnika lakša.

Za izradu ruža od papira biti će vam potrebno: Papir, olovka, škare, ljepilo, žica ili suhe grančice. Što se tiče odabira papira, ovdje je odluka na vama. Prekrasna ruža od papira može biti izrađena od bilo kakvog papira. Često se rade od krep papira koji je veoma zahvalan za oblikovanje i dolazi u mnogo boja, stoga možete kreirati i predivan buket. Isto tako, ruže od papira često se rade i s kolaž papirom koji se veoma jednostavno oblikuje i isto tako dolazi u raznim bojama.

Kako se radi ruža od papira?

Krenimo od ruže koja se izrađuje uz pomoć krep papira. Trebat će vam: Valoviti krep papir u boji po želji, žica ili suha grančica. Upute za izradu: Uzmite krep papir i krenite zakretati rub. Ovdje bi trebali dobiti dulju traku koja ima jednu zakrivljenu stranu. Uvrtajte svoju gotovu traku u oblik ruže, te zavrnite krajeve uz pomoć žice. Žicu ćete omotati uz pomoć zelene vrpce ili krep papira. Ukoliko želite, možete izrezati i listove koje možete kasnije zalijepiti na ružu. Ruža od papira – krep papira daje dojam lijepog trodimenzionalnog cvijeta.

Ruža od kolaža se izrađuje na malo drugačiji način. Trebat će vam: Papir u bilo kojoj boji, ljepilo, žica. Upute za izradu: Usred obojenog papira nacrtat ćete spiralu koja ne mora biti savršenog oblika. Nacrtanu spiralu pažljivo ćemo izrezati uz pomoć škara i krenut ćemo motati papir od vanjskog djela prema unutra – formirajući lijepu ružu od papira. Rubove lagano zalijepite, i ispod cvjeta stavite grančicu. Svaka ruža od papira lijepa je na svoji način, osobito ako je rađena uz trud.

Na što je potrebno obratiti pažnju kada se radi ruža od papira?

Ako se odlučite na kreiranje ruže od papira, tada morate znati da će krajnji rezultat ovisiti o papiru i načinu izrade. Ruža od papira se često veoma lako napravi, dovoljno je u većini slučajeva zarolati malo izrezani papir. Ako želite nešto napredniju vrstu izrade tada možete od papira izrezati latice koje ćete oko formirane sredine slagati dok ne dobijete oblik ruže. Zvuči komplicirano? Danas možete također pronaći i brojne online tutoriale koji korak po korak opisuju proces izrade papirnatog cvijeća.

Ruža od papira nije samo lijep ukras, ona može biti brižan i originalan dar. Da li se papirnato cvijeće može kupiti? Postoje određene trgovine u kojima možete pronaći ručno izrađeno cvijeće, kao i posebne papire koje sadrže uputu za izradu papirnatog cvijeća. Ako se želite okušati u tehnici izrade papirnatih ruža, tada je najbolje da krenete sa gore navedenim osnovnim metodama. Korak po korak, i napravit ćete svoju savršenu ružu od papira.

Tagovi: