Kako napraviti luk od balona

Kako napraviti luk od balona

Što je luk od balona?

Luk od balona je dekoracija koja se često koristi na raznim događajima kako bi stvorila lijepa i bogata atmosfera. On se izrađuje od balona koji se potom oblikuju u oblika luka, te izgleda veoma estetski privlačno i s ovim malim detaljom će prostor odmah izgledati impresivnije i puno ljepše. Lukovi od balona su posebno popularni na rođendanima, vjenčanjima, krštenjima, djevojačkim proslavama, korporativnim događajima i drugim svečanim prilikama. Luk od balona se izrađuje uz korištenje dugih balona, koji se napuhunju iu korištenje pumpe te se vežu zajedno kako bi se formirao oblik luka. Baloni se odabiru u raznim bojama koje odgovaraju temi ili paleti boja događaja. Luk može biti jednostavan ili složen, s jednom ili više boja, ovisno o tome o kakvoj se prigodi radi. Osim što možete koristiti balone u raznim duginim bojama, mogu se dodatno ukrasiti trakama, cvjetovima, ili drugim ukrasima koji dodaju dodatnu eleganciju i personalizaciju. Ovi upečatljivi ukrasi često služe kao pozadina za fotografiranje i stvaraju nezaboravne trenutke na posebnim događajima.

Kako se radi luk od balona?

Iako se na prvu čini kako je teško napraviti luk od balona, zapravo nije nimalo komplicirano kako se čini na prvu. Uz pridržavanje sljedećih uputa, moći ćete bez problema sami napraviti luk od balona. Prvo, trebate pripremiti sve što Vam je potrebno kako biste napravili luk, a to uključuje balone, pumpu za napuhivanje balona, trake za balone, težine za balone s kojima ćete moći pridržati luk na svojem mjestu te, opcionalno, dodaci za ukrašavanje luka od balona kao što su trake, cvjetovi i drugi ukrasi. Kod biranja balona, odaberite veličinu, oblik i boju balona koja odgovora temi i vrsti događanja te odgovara ostalim dekoracijama u prostoriji. Također, bitno je odabrati idealnu veličinu balona za Vaš luk. Duguljasti baloni često se koriste za izradu luka jer su lakši za oblikovanje. Kada ste odabrali svoje balone, napuhnite ih s korištenjem pumpe. Bitno je da svi baloni budu jednako dobro napuhani i u istoj veličini kako biste postigli ravnomjerni izgled luka.

Kako možete napraviti luk od balona?

Kako biste napravili luk od balona, bitno je pripremiti već prethodno napuhane balone kako biste mogli započeti s izgradnjom luka. Počnite oblikovati luk na način da krenete postavljati jedan balon iza drugog balona. Uzmite dva balona iste boje, te ih spojite zajedno i s njima formirajte krug na način da ih prekrižite. Zatim dodajte treći balon između prva dva balona i spojite ih zajedno. Nastavite dodavati balone dok ne dobijete željeni oblik luka. Baloni se mogu preklapati ili se mogu postavljati jedan ispod drugoga kako biste postigli različiti stil luka. Kada završite s oblikovanjem luka, osigurajte ga trakom za balone kako biste spriječili da se baloni počnu odvajajati jedno od drugog. Ukoliko želite da luk od balona ostane na mjestu ili želite ga postaviti na određeno mjesto, možete dodati težine za balone na dnu luka ili koristiti stative. Na kraju možete dodati dodatke poput traka, cvjetova, šarenih traka ili drugih ukrasa kako biste obogatili izgled luka.


Tagovi: