Kako napraviti cvijet od papira

Zanimljivosti

Kako napraviti cvijet od papira

Kako izraditi cvijet od papira?

Cvijeće od papira vole izrađivati djeca i odrasli. Iako se možda čini kao komplicirani proces, riječ je o veoma jednostavnoj i zanimljivoj aktivnosti. Cvijeće koja je izrađeno od papira je svakako unikatno, zanimljivo, ali i štedljivo. Kako izraditi cvijet od papira? Za početak će vam trebati: Prazne tube wc papira, kuhinjski papir, vodene boje ili boja za hranu, zdjela, voda, olovke, novine, škare, zeleni papir, ljepilo i ljepljiva traka. Proces izrade je sljedeći: Ulijte malo vode zdjelu i dodajte malo roze (ili druge) boje, Promiješajte i uronite prvi komad vašeg kuhinjskog papira u vodu. Kada ga izvadite, stavite na novine da se posuši. Ponovite postupak sa više boja.

Kada se papir posuši, potrebno je presaviti svaki listić papira u oblik lepeze i napraviti rez na sredini. Sljedeći korak je nacrtati oblik latice na rubovima papira i izrezati. Kada ste izrezali latice, potrebno ih je rastvoriti, uzeti žuto obojeni papir i omotati latice oko njega. Potrebno je sve učvrstiti s ljepilom. Svoje latice ćete zatim prekriti s laticama drugačije boje papira i opet zalijepiti. Za kraj dodajete stabljiku zelene boje. Stabljika će se izrezati od tube wc papira i zalijepiti ispod cvijeta. Cvijet od papira može se izraditi na mnogo načina, no najbolje je iskoristiti ono što već imate doma.

Koliko je potrebno da se izradi cvijet od papira?

Od papira možemo napraviti gotovo bilo koji cvijet. Naravno, što je cvijet ljepši u prirodi, bit će ga kompliciranije napraviti. Koliko je potrebno da se izradi cvijet od papira? Ovisno o metodi. Origami metode češće traže više vremena, ali zato one izgledaju i najljepše. Ako se želite upustiti u izradu cvijeta od papira u origami stilu, tada bi trebali pratiti sljedeće savjete: Uvijek koristite jake i vedre boje. Možete si uštedjeti na vremenu ako kupujete unaprijed obojene salvete, iako ih možete pobojati i doma.

Koji origami svijet je najlakše za napraviti? Ružu. Za ovaj cvijet od papira biti će vam potrebno: Obojeni dvostrani papir. Proces izrade: Izrežite kvadrat od 4 cm. Nacrtajte spiralu na navedeni kvadrat i uz pomoć škara ga izrežite od središta do ruba. Kada ste napravili navedeno, lagano zavijte cvijet. Pridržite ga malo čvršće kako ne bi nastalo odvajanje. Za kraj je potrebno pričvrstiti cvijet na grančicu i staviti u vazu, ili neku drugu ukrasnu zdjelu.

Od čega se sve može napraviti cvijet od papira?

Postoje razni oblici papira koji se mogu koristiti za cvijet od papira. Najčešće se koriste salvete i ubrusi radi jednostavnosti izrade. Što je najbolje za početnike? Svakako salvete. Ako vam je motanje i lijepljenje previše posla, tada možete pokušati sljedeći način izradbe: Namotajte traku salvete na odabranu žicu, lagano zaobljujući salvetu. Također možete i oblikovati ili izrezati dvostruko lišće i njih dodati na stabljiku. I ovo vam se čini komplicirano? Tada u određenim ukrasnim dućanima možete pronaći papir za izradu cvijeća s uputama.

Cvijet od papira je svakako lijep dar ili ukras, no njegova izrada će svakako zahtijevati ponešto vremena, ali i truda. Ako ste početnik u izradi cvijeća od papira, tada se savjetuje da pogledate i par “Hoe to” videa ili tutoriala na tu temu. Za početak probajte napraviti što jednostavniji cvijet, a zatim polako ali sigurno prelazite na nešto kompliciranije. Vještine koje su vam potrebne za izradu ukrasa od papira također možete steći na satovima origamija.

Tagovi: