Kako napraviti božićne ukrase

Zanimljivosti

Kako napraviti božićne ukrase

Kako napraviti božićne ukrase za vaš dom ideje

Volite period Božića i za vas je to najljepši dio godine i svake godine želite svoj dom ukrasiti na jedinstven način jer ne pripadate skupini ljudi koja svake godine ima iste ukrase. Ponestalo vam je ideja i u potrazi ste za novim idejama kako napraviti božićne ukrase za ovaj nadolazeći Božić.

Želite svake godine iznenaditi svoje ukućane novim idejama za božićne ukrase jer želite svečanu i prekrasnu atmosferu za taj dan. Nije samo božićno drvce simbol Božića, ponekad u svom domu prostorno ne možemo smjestiti drvce, pa ćemo potražiti razne načine kako napraviti božićne ukrase kojima ćemo ukrasiti svoj dom. Češeri su vrlo simbolični ukras za božićno vrijeme i možete ih pošpricati umjetnim snijegom u spreju ili nekim sprejom u boji ili sjajnim šljokicama.

Papirnate anđele i snježne pahuljice svi znamo napraviti, a dodatno ih možete ukrasiti bojom ili sjajnim sprejevima. Možete jednostavno nabaviti granu malo deblju koju ćete objesiti razne ukrase, to mogu biti u staklene kuglice, ali i ukrasi koje ćete napraviti od papira ili nekog drugog materijala. Čak stare kuglice možete prepraviti i osvježiti i omotati ih u neku tkaninu ili sjajni papir, ili možete odabrati decoupage tehniku sa božićnim salvetama. Obične žarulje možete ukrasiti sjajnim sprejevima, papir izrezan u obliku listova ili snježnih pahuljica dobra su podloga za kreativnost.

Kako napraviti božićne ukrase u obliku staklenih teglica

U svojoj kuhinji imate pun neiskorištenih staklenki i istražujete način kako napraviti božićne ukrase od njih. Ukoliko se sami ne možete dosjetiti kako napraviti božićne ukrase od staklenih teglica evo par ideja.

Staklenu teglicu očistite od svih plastičnih i papirnatih obloga da ostane čisto staklo. Uzmite nekoliko starih cd-a koji više ne rade i izrežite ih na manje komadiće. Cd-ovi sa svojim presijavanjem će dati odraz kao kristalna disco kugla, ljepilom ih zalijepite na staklenke i postavite na police po svom domu. Staklenke može dodatno ispuniti pijeskom u boji po slojevima.

Staklenku koja je očišćena od ambalaže i deklaracija je prozirna i možete je napuniti vodom ubaciti male kuglice koje ste prethodnih godina koristili na boru, a na vrh stavite male svjećice “dušice” koje možete lako zamijeniti kada izgore. Kad ugasite sva svjetla svjećice će davati romantičan i čaroban osjećaj.

Umjesto materijala koji nisu jestivi, u staklenke možete staviti i prehrambene artikle. Na primjer, na dno stavite malo mljevenih oraha ili lješnjaka, na to možete staviti šećer pomiješan sa naribanom čokoladom, napunite staklenu teglicu do pola. Zapiknite u sadržaj teglice malu grančicu ružmarina i suhi keks koji ima oblik simbola božićnih blagdana. Pustite mašti na volju jer ukrase možete raditi od materijala koje svakodnevno upotrebljavate, pa vam možda padne na pamet neka još originalnija ideja.

Kako napraviti božićne ukrase za vrata ili stol

Uobičajeno je da svoja ulazna vrata ukrašavamo božićnim vijencima i potrebne su vam nove ideje kako napraviti božićne ukrase za vrata u obliku vjenčića ili možda nekog drugog oblika. Također, svake godine palimo svijeće na božićnim vijencima koje stavljamo na stol.

Bez obzira izrađujete li božićni vijenac za vrata ili adventski vijenac ne morate kupovati bazu kao gotov proizvod, već možete sami izraditi ručno upotrebljavajući grančice breze ili crnogorične grane. Također, kako napraviti božićne ukrase koji će poslužiti kao vijenac možete koristiti i grančice šipka ili grančice rogača. Grančice isprepletite, ali pazite da ne oštetite lišće koje će vam poslužiti kao bazni ukras. Učvrstiti grančice možete ukrasnim vrpcama.

Vijenac možete pošpricati sjajnim sprejem, ili možda premazati na nekim mjestima bezbojnim lakom za drvo koji se brzo suši i nema mirisa. Na vijenac možete nalijepiti razne ukrase, od prirodnih ukrasa kao malih češera bora, kuglica koje ste prethodno pripremili koje mogu biti izrađene i od običnog novinskog papira ukrašene sjajilom, pa čak i grančice koje imaju plodove crvenog šipka su fantastičan odabir. Suho voće i osušene kore citrusa su također savršen dodatak vjenčićima ako ih režete u trakice koje se spiralno raspoređuju po vjenčiću.

Adventski vijenac sa svijećama ima svoju simboliku jer svaka od četiri svijeće ima svoje značenje i pale se četiri nedjelje prije samog Božića. Prva svijeća predstavlja nadu i vjeru, druga mir, treća ljubav i četvrta radost, te ćete svaku od njih paliti sa njenim posebnim značenjem. Ovisno o vašem ukusu odabrat ćete ili bijele ili crvene svijeće, a možete se potruditi da kupovne svijeće doradite kako vama odgovara.

Tagovi: