Kako izgleda ženski vrhunac

Ljubav i veze

Kako izgleda ženski vrhunac

Kako izgleda ženski vrhunac i kako ga doživjeti

Žene spolni organi su građeni da žena može doživjeti orgazam na više od jednog načina pa o tome ovisi kako izgleda ženski vrhunac u seksualnom činu. Ženski orgazam koji se postiže stimulacijom klitorisa je oblik vrhunca koji najviše nalikuje na muški orgazam sa ciljem opuštanja seksualne napetosti.

Kako izgleda ženski vrhunac kroz stimulaciju G-točka koja se nalazi unutar vagine, nedaleko od područja mjehura ovisi o osjetljivosti žene na to područje. Ukoliko se istovremeno stimuliraju i klitoris i G-točka ženski vrhunac je intenzivniji i izaziva jaču reakciju, te nalet energije koji se nakon samog vrhunca otpušta i izaziva poseban osjećaj zadovoljstva i opuštanja.

Međutim, neke žene nemaju mogućnost doživjeti takav vrhunac ili zbog neosjetljivosti na području G-točka ili partner ne može pronaći tajanstvenu G-točku. No, nema brige jer žene imaju i druge seksualne erogene zone koje mogu biti toliko osjetljive na stimulaciju da žene mogu doživjeti vrhunac bez dodira genitalnih organa uz pomoć zamišljanja seksualnih fantazija.

Kako izgleda ženski vrhunac i koje tjelesne reakcije izaziva

Kako izgleda ženski vrhunac te kako se manifestira kroz tjelesne reakcije? Ženski je orgazam kompleksno iskustvo kroz koje žena prolazi jer osjećaji struje kroz čitavo tijelo, od glave do pete. Ženski vrhunac nije uvijek orijentiran na genitalne organe, jer se ženama prije samog vrhunca seksualna tenzija osim kod genitalnog područja nakuplja i na području prsa. Zajednički nalet hormona i energije u jednom dovodi do posebnog osjećaja.

U tom trenutku srce žene ubrzava svoj rad, te dolazi do pojačanog disanja i nakupljanja krvi u područjima koje kod žene može izazvati orgazam. Žena može dostići vrhunac tijekom vođenja ljubavi ili samostalnom stimulacijom. Seksualne stimulacije od strane partnera ili vlastite stimulacije određenim pokretima dovest će do oslobađanja seksualne tenzije i osjećaja zadovoljstva cijelog tijela.

Kako izgleda ženski vrhunac može se zamisliti kao rasprsnuće poput vatrometa u obliku hormona, osjećaja topline i miline, navale uzbuđenja, te energije koje će završiti opuštanjem tijela i ujednačavanjem krvi u tijelu, te kasnijim postepenim smirivanjem rada srca i disanja. Nemojte se iznenaditi ako takav doživljaj osjetite i doživite bez ikakve tjelesne stimulacije, već samo svojim mislima, jer takav je ženski vrhunac moguć.

Kako izgleda ženski vrhunac i kako ga poboljšati

Većina žena zna kako izgleda ženski vrhunac kao rezultat fizičke stimulacije klitorisa, što je i najčešći oblik ženskog orgazma. Ukoliko kao žena ne možete doživjeti vrhunac vaginalnom stimulacijom ili stimulacijom G-točka, odnosno seksualnom stimulacijom bilo kojeg dijela tijela koji je vaša erogena zona, možda vaš problem nije fizičke naravi.

Kako izgleda ženski vrhunac ako možete doživjeti vrhunac sami pomoću razmišljanja o seksualnim fantazijama sa ili bez fizičke stimulacije, znači da imate problem u odnosu sa partnerom. Možda nemate dovoljno povjerenja u partnera ili vas neki vaš podsvjesni problem priječi u potpunom opuštanju i davanju povjerenja partneru u vašim seksualnim aktivnostima i doživljavanju vrhunca. Posvetite se i sebi i partneru, te pokušajte razriješiti sve moguće kočnice kako ne bi bilo prepreka u ostvarivanju ženskog vrhunca.

Također, ako ste u menopauzi ili prošli menopauzu moguće je da će vam seksualna želja splasnuti zbog promjene hormonalne ravnoteže i suhoće vagine, uz pomoć ginekologa možete se savjetovati kako riješiti ovu situaciju. Postoje brojni uzročnici gubitka želje za seksualnim apetitom, od raznih oboljenja, do depresija ili raznih oblika anksioznosti. O psihološkim problemima možete razgovarati sa bliskim članom obitelji ili prijateljem, ali i obratiti se psihologu koji vam može pomoći.

Tagovi: