Nemogućnost ejakulacije – uzrok i liječenje

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.
  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje
 
Nemogućnost ejakulacije - uzrok i liječenje

Što je nemogućnost ejakulacije?

Nemogućnost ejakulacije je treća po redu po učestalosti seksualnih poteškoća koja se javlja kod muškaraca, ali se događa mnogo rjeđe nego erektilna disfunkcija i preuranjena ejakulacija. To je pojava kada muškarcu treba jako puno vremena da doživi ejakulaciju i orgazam ili uopće ne može doživjeti ejakulacija, takozvana anejakulacija, unatoč seksualnoj stimulaciji. Nemogućnost ejakulacije može se javiti u više vrsta. Na primjer muškarac neće moći ejakulirati osim ako se ne nađe u određenim uvjetima poput poze. Druga vrsta predstavlja problem kada ne može ejakulirati prilikom penetracije, ali može pri oralnom seksu ili masturbaciji. A zadnja vrsta je kada muškarac ne može uopće ejakulirati, neovisno o okolnostima. Za kraj bitno je znati vrijeme nastanka te okolnosti pri kojoj je došlo do nemogućnosti ejakulacije. S obzirom na vrijeme nastanka, ona može biti cjeloživotna (postoji od početka seksualne aktivnosti i muškarca prati kroz cijelu seksualnu povijest) ili stečena (nastaje u određenom periodu života, dok prije nije bila prisutna).

Nemogućnost ejakulacije - uzroci

Cjeloživotnu nemogućnost ejakulacije stručnjaci često povezuju sa psihičkim uzrocima. Ona može biti posljedica strogog religijskog odgoja i pogleda na seksualnost kao nešto loše i prljavo, što povećava anksioznost vezanu uz ejakulaciju. Drugi psihički uzrok pak može biti velika želja pojedinca za kontrolom. Bilo radi kontrole nad vlastitim užitkom ili želje za dužim seksom, što onemogućuje muškarcu da se opusti. Ostali psihološki uzroci mogu biti anksioznost, depresija, niska razina samopouzdanja i loše mišljenje o vlastitom tijelu. Stres ujedno igra veliku ulogu kod nemogućnosti ejakulacije, isto tako i loša komunikacija i povezanost sa seksualnim partnerom. Postoje i razni fizički problemi koji mogu biti uzrok za nemogućnost ejakulacije poput urođenih mana reproduktivnog sustava. Ozljeda živaca koji kontroliraju orgazam, oštećenje živaca leđne moždine i druge neurološke bolesti, kao i operacija prostate može dovesti do nemogućnosti ejakulacije. Uzrok još može biti i hormonalna ravnoteža, odnosno u ovom slučaju neravnoteža, gdje je niska razina testosterona i hormona štitnjače.

Nemogućnost ejakulacije - liječenje

Kada se nemogućnost ejakulacije liječi, veliki se naglasak stavlja na masturbaciju i na podršku partnera, jer je komuniciranje o problemu neophodno i bitno ga je zajednički rješavati. S obzirom da je u najvećem postotku nemogućnost ejakulacije posljedica naučene prakse masturbacije, potrebno je to ispraviti, odnosno ponovno naučiti masturbirati. Muškarac treba naučiti sam ili uz prisustvo partnerice /partnera, drugačije načine masturbacije, poput promjene stiska, sporijem i manje intenzivnom tempu, te isprobavati različite poze. Ukoliko je muškarac u mogućnosti sam doživjeti orgazam ali ne i uz partnericu /partnera, potrebno ih je postepeno uz puno strpljenja uključivati. To se za početak može izvesti na način da muškarac samostalno masturbira, ali ujedno i komunicira preko telefona sa drugom stranom. Ako je i u tome uspješan prelazi se na istovremenu zajedničku masturbaciju i promatranje. Bit svih ovih vježbi je da se muškarac postepeno izlaže u seksualne odnose i tijekom njih se osjeća ugodno i opušteno.


Tagovi:

Maxatin - za povećanje volumena sperme

Za snažnu i obilnu erekciju.
  • povećaj svoju seksualnu ejakulaciju za 500%
  • poboljšaj kvalitetu svojih erekcija
  • bolji seksualni užitak
  • iskusite višestruke muške orgazme
  • pojačajte vjeru u sebe i svoje samopouzdanje