Jogurt vam neće pomoći, ova žena je odlučila podjeliti trik: Samo na ovaj način opekotine od sunca će nestati u tren oka

Zanimljivosti

Jogurt vam neće pomoći, ova žena je odlučila podjeliti trik: Samo na ovaj način opekotine od sunca će nestati u tren oka

Jogurt stari trik za opekotine od sunca

Svi jako dobro znamo da je opekotine od sunca jako lako dobiti pogotovo ako veći dio godine ne izlažemo kožu suncu, te se odjednom naglo izložimo suncu. Opekotine mogu biti jačeg ili slabijeg stupnja, a ako se pojavilo crvenilo na vašoj koži koje vas jako žari vaša opekotina nije slabijeg stupnja.

Ponekad u žurbi zaboravimo nanijeti kreme sa UV zaštitnim faktorima kako bismo zaštitili kožu od opekotina, a ponekad smo izloženi suncu htjeli to ili ne kad nemamo izbora. Jogurt je stari isprobani trik koji pomaže kod opekotina slabijeg ili jačeg intenziteta crvenila i žarenja kože. Osim što hladi on i svojim sastavom liječi opečenu kožu, te je vrlo često jogurt u upotrebi navečer kada se maknemo sa sunca i zapravo osjetimo koliko nas je sunce spržilo.

Međutim, ovaj mliječni proizvod nije jedini način kako zaliječiti opečenu kožu već postoje drugi trikovi koji mogu pomoći kada se pojavi crvenilo zbog opekotina i prekomjernog izlaganja suncu.

Zamjena za jogurt novi trik za opekotine

Umjesto da koristite jogurt za crvenila od opekotina možete koristiti jedno drugo sredstvo koje će možda biti i učinkovitije nego jogurt. Jedna je žena otkrila tajnu kako još možete zaliječiti opekotine od sunca.

Tajna je kod pjena za brijanje koja treba u sebi imati mentol. Nanesite sloj pjena za brijanje sa mentolom na kožu koja je pocrvenila od opekotina sunca i ostavite da djeluje tridesetak minuta. Osjećat ćete kako vas mentol hladi, što je i dobro jer na taj način izvlači toplinu iz vašeg tijela i kože. Pjena za brijanje će se stvrdnuti, te će izgledati kao da se otopila i sasušila.

Nakon tretmana od tridesetak minuta kožu isperite hladnom ili blago mlakom vodom, nikako toplom ili vrućom vodom. Nježnim pokretima uklanjajte pjenu sve dok ne osjetite da je koža čista. Kod blagih opeklina crvenilo će nestati, no ako se radi o težim opeklinama tretman pjenom za brijanje sa mentolom ponovite i sutradan na isti način. Svakako neko vrijeme izbjegavajte izlaganje suncu dok crvenilo ne prođe.

Jogurt ili pjena za brijanje sa mentolom

Jogurti ili pjena za brijanje sa mentolom, isprobajte i jedno i drugo i odlučite sami što je djelotvornije i efikasnije na vašoj koži. Jogurt svojim dobrim bakterijama će smirivati upalni proces jednako kako to radi u probavnom sustavu i stari je isprobani recept. Možda ćete trebati koristiti jogurt nekoliko dana ovisno o stupnju vaših opeklina. No, svakako izbjegavajte sunce narednih dana dok se opeklina ne smiri.

Ako ipak želite isprobati ovaj novi trik nanesite sloj pjena za brijanje sa mentolom na kožu koja je opečena. Mentol koji se nalazi u sastavu pjena za brijanje će hladiti vašu opečenu kožu i izvlačiti toplinu iz vaše kože, te smirivati upalni proces koji je nastao kao posljedica opeklina.

Trik sa jogurtima ćete svakako trebati ponoviti više puta, no trik sa pjenom za brijanje sa mentolom ćete možda trebati napraviti samo jednom jer će vam možda odmah pomoći, nakon tridesetak minuta vaše će crvenilo nestati. Ukoliko je ipak vaša opeklina jačeg intenziteta bit će potrebno tretman koristeći sloj pjena za brijanje sa mentolom i sutradan. Ukoliko ni to ne pomaže, obratite se liječniku koji će vam propisati farmaceutsku kremu za opekline koju ćete trebati koristiti tjedan dana te izbjegavati izlaganje suncu neko vrijeme.

Tagovi: