ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor

Jačanje imuniteta

Sponzorirano

Jačanje imuniteta

Jačanje imuniteta je najbolja strategija obrane od svih vrsta bolesti

Bit prevencije proizlazi iz narodne mudrosti “bolje je spriječiti, nego liječiti”, a jačanje imuniteta je najbolja strategija obrane odvih vrsta bolesti, pa i onih zaraznih. Zdrava prehrana, aktivan život, dovoljan unos vode i izbjegavanje stresa su prva linija obrane, ali ponekada to nije dovoljno. Ponekada potrebno dodati vitamine i minerale, antioksidanse i probiotike, ali ih ne bi trebalo uzimati napamet. Naime, vitaminsko mineralni status se može izmjeriti i potrebno je to napraviti da se vidi što vašem tijelu nedostaje.

Naravno uz dodatke prehrani ili ciljano jačanje imuniteta uvijek možete koristiti prirodne lijekove iz svoje kuhinje. Koristite limun u prehrani ili pijte nezaslađenu limunadu, uz vitamin C ima i druge mnogostruke koristi. Češnjak u prehrani je nezaobilazan kao prirodni antibiotik i podizač imuniteta. Reducirajte šećer i slastice u svojoj prehrani, smanjite unos kave, a povećajte unos vode i svakako dovoljno spavajte, jer se nedostatak sna ne može nadoknaditi, a neispavanost slabi vaš imunitet.

Jaćanje imuniteta je poticaj otganizmu da radi svoj posao

Imunitet je obrambeni sustav organizma koji se aktivira automatski kad god tijelu zaprijeti neka zaraza ili infekcija. Bez imuniteta čovjek može umrijeti i zbog banalne infekcije, a jačanje imuniteta je poticaj organizmu da radi svoj posao, kad god je zdravlje ugroženo izvana ili iznutra. Čak i povišena tjelesna temperatura se smatra obrambenom tjelesnom funkcijom i samo alarmom da se u tijelu nešto događa. Tuširanje i pijenje više vode mogu biti dostatni za skidanje samo povišene temperature.

Jačanje imuniteta se postiže betaglukanom, omega masnim kiselinama, aloaverom, lanenim sjemenkama, hormon melatonin omogućava zdravo spavanju i dovoljnu količinu sna, vježbanje i boravak u prirodi, sve to podiže imunitet, a dodatke prehrani, multivitamine, minerale i mikronutrijente treba uzimati tek kada prirodnim putem ne uspijete riješiti problem umora i iscrpljenosti i kada vam doista treba pomoć u podizanju imuniteta. Nedostajući enzimi i mikroelementi koje ljudsko tijelo ne proizvodi, a važni su za imunitet se moraju unositi ciljano i dozirano.

Jačanje imuniteta tijekom bolesti i zahtjevnih liječenja

Svima koji stresno žive, rade stresne poslove, imaju stresne privatne i obiteljske situacije prije ili kasnije se događa veliki pad imuniteta koji je bez pomoći izvana nemoguće podizati. Jačanje imuniteta tijekom bolesti i zahtjevnih liječenja je potrebno koliko i lijekovi za osnovnu bolest. Svi koji su na rigoroznim dijetama jer žele brzo i drastično smršavjeti bi trebali dodatke prehrani kao nadomjestak za podizanje imuniteta, pogotovo ako te dijete reduciraju proteine, a gladovanje se nikako ne preporučuje.

Jačanje imuniteta je važno i za onkološke bolesnike koji su na kemoterapiji i zračenju i njima se najčešće preporučuje betaglukan uz sve ostale zdrave preporuke. I kod kroničnih bolesnika sa dugotrajnim liječenjem ozbiljnim lijekovima opada imunitet, pa je svaka pomoć za njegovo jačanje i podizanje dobrodošla. Nakon preležanih teških i iscrpljujućih infekcija bilo koje vrste bi trebalo prvo osnažiti imunitet, da se bolest ne vrati i da se bolesnik što prije i što potpunije oporavi.

Tagovi:

ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor