motion free

Neoveris - sredstvo protiv varikoznih vena

Riješite se proširenih vena i vratite pokretni način života.

  • pomaže u smanjenju oteklina, težine u nogama, bolova, grčeva
  • pomaže u ublažavanju upale i jačanju krvožilnih zidova
  • obnavlja elastičnost
  • ima sposobnost normalizirati cirkulaciju krvi, umiriti i navlažiti kožu

Ispupčene vene na nogama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Ispupčene vene na nogama - uzrok, simptomi, liječenje

Ispupčene vene na nogama, uzroci

Ispupčene vene na nogama i proširene vene su često samo estetski problem koji ne donosi nikakve smetnje, iako kod određenih žena navedeno može uzrokovati bol i nelagodu. Ovakve vene mogu ponekad dovesti i do većih komplikacija, a isto tako mogu biti i simptom problema s cirkulacijom. Tretmani za liječenje su često bazirani na vlastitoj skrbi, ali ponekad uključuje i zatvaranje ili otklanjanje vena. Kako nastaju ispupčene vene na nogama? Kod normalnih žila na našim nogama, zalisci će spriječiti spuštanje krvi natrag niz noge radi same sile teže.

Kada zalisci prestanu funkcionirati kako bi trebali, krv se može nakupiti i širiti naše krvne žile, i onda dobijemo pojavu ispupčanih vena. Takve vene se najčešće nalaze na stražnjoj strani listova ili s unutarnje strane naših nogu. Žene su nešto sklonije navedenom stanju. Danas gotovo svaka peta osoba ima proširene vene, i to bez naknadnih simptoma. Koji su uzroci nastanka ispupčenih vena? Čimbenici koji mogu povećati rizik od njihovog nastanka su: Lošija prehrana, minimalno kretanje, dugo sjedenje ili stajanje, gojaznost, menopauza ili starost.

Ispupčene vene na nogama, simptomi

Najčešći simptom je izbočena, plavkasta i otečena vena koja se pojavljuje na listu ili unutarnjoj strani noge. Ona postaje vidljivija kako stojimo ili kako se krećemo. Vena se može iz dana u dan širiti i postati osjetljiva na dodir, a koža okolo i ispod nje može uzrokovati svrbež. Moguća je pojava boli u cijeloj nozi, kao i oticanje gležnjeva, Kod žena sami simptomi mogu biti izrazitiji za vrijeme ili nešto prije menstruacije. Ispupčene vene na nogama većinom ne uzrokuju bol, ali simptomi mogu biti sljedeći:

Ispupčene vene koje su tamnoljubičaste ili plave boje. Kada se pojave bolni simptomi nastaje sljedeće: Težak osjećaj u nogama, nastaje grčenje mišića i nastajanje oteklina u donjem dijelu noge, pojavljuju se bolovi prilikom dugog sjedenja ili stajanja, pojavljuje se osjećaj svrbeža ispod i okolo vene ili vena, mogu nastati čirevi koji su ozbiljno upozorenje. Ispupčene vene na nogama u većini slučajeva ne traže liječničku intervenciju, no ako se pojave čirevi riječ je o ozbiljnom poremećaju.

Ispupčene vene na nogama, liječenje

Pravilna briga o sebi koja uključuje vježbanje i uzdizanje noge vam može pomoći da si olakšate bol proširenih i ispupčenih vena i tako ćete spriječiti pogoršanje stanja. Ukoliko ste zaista zabrinuti oko vena, tada se preporučuje posjet liječniku. Liječniku bi se trebalo obratiti ako: Ispupčene vene na nogama bole ili krvare, ako vam noga krene naticati i ako se na njoj pojavljuju ranice, ako imate bolove u prsima i iznenadno ostajete bez zraka. Srećom, tretmani liječenja za ispupčene vene na nogama su jednostavni i ne zahtijevaju dulji boravak u bolnici.

Ukoliko vam samopomoć ne pridonosi željene rezultate, tada je stanje razvijeno i potrebna je liječnička pomoć. Kako izgleda liječenje? Liječnik vam može odrediti: Skleroterapiju vena ili njihovo zatvaranje kako bi one nestale. Lasersku operaciju – U vene se šalje jaki bljeskovi svjetlosti što ih čini bljeđima i one na kraju nestaju. Guljenje vena – Uklanjanje vena kroz malene rezove. Ambulantna flebektomija – Kroz sitne ubode na koži uklanjaju se proširene vene uz minimalne ožiljke. Endoskopska operacija vena – Koristi se samo u naprednim slučajevima kada ništa od navedenog ne daje rezultate.

Tagovi:

motion free

Neoveris - sredstvo protiv varikoznih vena

Riješite se proširenih vena i vratite pokretni način života.

  • pomaže u smanjenju oteklina, težine u nogama, bolova, grčeva
  • pomaže u ublažavanju upale i jačanju krvožilnih zidova
  • obnavlja elastičnost
  • ima sposobnost normalizirati cirkulaciju krvi, umiriti i navlažiti kožu