Impotencija – simptomi, uzrok i liječenje

Sponzorirano

Impotencija - simptomi, uzrok i liječenje

Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega

Što je impotencija ili erektilna disfunkcija?

Impotencija ili erektilna disfunkcija se događa kod muškaraca koji više ne mogu dobiti ili zadržati erekciju za seksualni odnos. Povremeni problemi s erekcijom su normalna pojava i nisu razlog za zabrinutost. U slučaju da muškarac uoči konstantni problem s dizanjem penisa tada je vrijeme za posjet i razgovor s liječnikom. Impotencija je neugodna tema za razgovor koju je važno odraditi sa svojim liječnikom kako bi se utvrdilo da li je ona problem na psihičkoj ili fizičkoj bazi.

Ponekad manjak samopouzdanja kao i svakodnevni stres mogu biti razlog za erektilnu disfunkciju, dok isto tako ona može biti problem radi nekog zdravstvenog stanja. U mnogim slučajevima ozljede ili određeni lijekovi mogu biti uzrok zašto penis ne dobiva određenu količinu krvi koja je potrebna za njegovo podizanje i održavanje.

Način liječenja će se utvrditi s liječnikom, kod mladih je često pozadina psihička strana ili stres svakodnevnog života, dok je kod starijih problem više s fizičke strane. Često se navedeni problem rješava s dodatnim stimulacijama u obliku lijekova i gelova koji se koriste za bolju prokrvljenost penisa, pomoću terapije hormona, razgovorom, zdravijim načinom prehrane kao i vježbanjem.

Impotencija uzroci i simptomi

Seksualno uzbuđenje kod muškaraca je poprilično složen proces u kojemu sudjeluju središnji živčani sustav, točnije mozak i živci, razni hormoni, emocije i mišićne kao i krvne žile. Impotencija kao problem može biti povezan sa svime navedenim. Kod muškaraca impotencija je normalna pojava koja je javlja kroz godine, osobito iza 65 godine života muškarca. Faktori rizika koji pridonose erektilnoj disfunkciji su: Pretilost ili višak kilograma, povišeni krvni tlak, manjak fizičke neaktivnosti, kronični stres.

Isto tako mogu ju izazvati i oštećenje živaca u samome penisu ili maloj zdjelici, kao i nedovoljna razina hormona. Danas se pod uzroke erektilne disfunkcije ubrajaju: Endokrinološki poremećaji poput bolesti srca, začepljenje krvnih žila, povišeni i visoki kolesterol u krvi, dijabetes, gojaznost, Parkinsonova bolest, snižena razina testosterona, konzumacija pojedinih lijekova, razni oblici ovisnosti, ozljede na području zdjelice ili kralježnice, depresija i stres i loš odnos s partnericom.

Zašto je ovo važna tema? Sve više mladih muškaraca se susreće s navedenim problemom, i dok je najefikasnije rješenje svakako primjena plavih tabletica, važno je prvo savjetovati se s liječnikom. Nažalost u mnogim slučajevima erektilna disfunkcija je i problem koji je uzrokovan određenim tumorom ili zloćudnim bolestima. Kod mladih do impotencije dolazi radi pretjeranog uživanja u pušenju, alkoholu, brze hrane i stresa.

Impotencija liječenje

Postoje razne mogućnosti za liječenje impotencije. Prvo je važno prepoznati njen uzrok i ozbiljnost stanja, zatim se određuje najbolji i najučinkovitiji tretman liječenja. Liječnik tako može prepisati razne tablete za potenciju koje poboljšavaju učinak dušikovog dioksida. Tablete će pomoći u povećanju protoka krvi u penis i omogućit će reagiranje u obliku podizanja penisa na stimulaciju. Navedeni lijekovi se razlikuju u doziranju kao i nuspojavama.

Impotencija je često znak da muškarac ima nisku razinu testosterona, liječnik će tako nerijetko predložiti i terapiju za nadomjestak hormona. Mnogim muškarcima impotencija uzrokuje stres kao i anksioznost, depresiju, osjećaj manjka samopouzdanja. Razgovor uvelike pomaže, što znači da se preporučuje odlazak kod psihologa ili savjetnika da vam pomogne u borbi s nesigurnošću.

Erektilna disfunkcija se može riješiti i konzumacijom hrane koja je dobra za srce i krvne žile. Poželjna je povećana konzumacija voća, povrća, mahunarki, cjelovitih žitarica kao i riba i zdravih masnoća. Kardiovaskularno zdravlje je bitno za podizanje penisa. Nova znanstvena istraživanja pokazuju kako vježbanje također ima utjecaj na erektilnu disfunkciju. Vježbe koje se preporučuju su vježbe za mišiće zdjelice, i donjeg djela tijela.

Tagovi:

Potencija.net

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju

  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega