SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju

 

Hrkanje kod djece

Sponzorirano

Hrkanje kod djece

Hrkanje kod djece i zašto djeca hrču?

Normalno je da mnogim roditeljima nije na kraj pameti nakon što spreme svog mališana u krevetić da oni mogu zahrkati. Kako je moguće da vaše dijete može zahrkati isto kao i odrasla osoba? Možda niste znali ali više od polovice djece danas hrče. Hrkanje kod djece nije uopće ništa neuobičajeno. Više od polovice djece u dobi između jedne i četiri godine povremeno hrču, dok osam posto njih hrče svaku noć. Što mali hrkači postaju stariji isto tako se povećava i broj onih koji redovito hrču. Statistike pokazuju kako dječaci prednjače u hrkanju od curica. Zašto djeca hrču?

Uzrok hrkanja kod odraslih i djece nije jednak. Kod odraslih je ono prouzročeno vibracijama radi oslabjelih mišića u području nepca, dok kod djece obično dolazi do problema radi disanja na nos. Hrkanje kod djece može isto tako biti prolazno ili dugotrajno. Kod prolaznog hrkanja ono prolazi za nekoliko dana jer je često uzrok začepljeni nosić ili pretjerano suh zrak u prostoriji. Ako hrkanje ipak traje dulje vremena onda se vjerojatno radi o alergiji, povećanoj trećoj manduli ili apneji. Kod dugotrajnog hrkanja najbolje je posjetiti liječnika i utvrditi uzrok.

Hrkanje kod djece i da li se ono treba ozbiljno shvatiti?

Mnogi roditelji smatraju kako je hrkanje mališana zapravo dražesno i slatko, ali noćna piljenja u snu često negativno djeluje na djecu, osobito ako se radi o redovitom hrkanju. Dokazano je kako mali hrkači tako dvostruko češće pate od noćnog oblika kroničnog kašlja, noćnog mokrenja, i poremećaja u svom ponašanju jer su naravno tijekom dana pospana kao i dekoncentrirana. Isto tako ona češće obolijevaju od prehlada i infekcija uha. Hrkanje kod djece može isto tako rezultirati nepravilnim razvojem lubanje, a sami nedostatak kisika dovodi do toga da mališani teže usvajaju nove informacije i brže se umaraju od odmorne djece.

Hrkanje kod djece može biti slatko, ali važno je obratiti pozornost na to koliko i kad dijete hrče kako bi se znalo koje mjere poduzeti. Hrkanje je problem koji se mora ozbiljno shvatiti i tretirati kako ne bi došlo do određenih posljedica. Ako ne možete sami ustanoviti o kakvom obliku hrkanja je riječ nemojte se ustručavati upitati pedijatra ili liječnika za pomoć. Pomoć je potrebna kako bi se znale odrediti metode liječenja i kako bi mališan mogao što prije normalno disati i normalno se naspavati za svoje svakodnevne aktivnosti.

Hrkanje kod djece i kako pomoći mališanima kod hrkanja?

Ako vaš mališan dulje vremena “pili drva” dok spava, tada je najbolje da posjetite svog pedijatra ili otorinolaringologa. Ukoliko je u pitanju treća mandula, ona se na lak način uklanja operacijom, ali ako je riječ o apneji, tada je liječenje dulje i zahtjevnije. Hrkanje kod djece se osim posjeta stručnjacima ukoliko je riječ o kratkotrajnom hrkanju može riješiti i na sljedeće načine: Ovlaživačem zraka, hrkanje se javlja kada je zrak u prostoriji suh, zato se pobrinite da u prostoriji gdje dijete spava zrak bude vlažan.

Dodatni jastuk, ako mališan spava bez jastuka ili samo s jednim jastukom, dodatni jastuk ispod glave će podići glavu u spavanju da se olakša prohodnost dišnih puteva. Uklonite sve alergene, ako je mališan alergičan na nešto tada ukoliko znate o čemu se radi to uklonite iz spavaće sobe, isto tako ovdje vam pedijatar može prepisati i razne lijekove protiv alergija. Hrkanje kod djece zahtjeva promatranje kako bi se znalo da li se radi o prolaznoj ili dugotrajnoj fazi.

Tagovi:

SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju