pursanga

Pursanga - za normalan tlak već nakon prve primjene!

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara na nulu.

  • Normalizira krvni tlak u prvih 6 sati
  • Vraća tonus i elastičnost krvnih žila
  • Siguran za sve dobi.
  • Učinkovit u 1, 2 i 3 fazi hipertenzije

Idealan proizvod ako primjetite:

( Povećan broj otkucaja srca, kronični umor, hladne prste ruku i nogu, visoki krvni tlak, glavobolju, apatiju, pospanost, zamagljen vid, hiperhidrozu ).

Hladne ruke – 3 najčešća razloga zašto su nam ruke stalno hladne

Ljepota i zdravlje

Hladne ruke - 3 najčešća razloga zašto su nam ruke stalno hladne

Hladne ruke zbog suženja krvnih žila

Kada se u tijelu pojave suženja krvnih žila, najčešća pojava su hladne ruke i noge, no ako ste mladi ne trebate se pretjerano zabrinjavati oko toga. Konstantna hladnoća ekstremiteta može ukazivati i na ozbiljnije probleme u tijelu kao što su reumatoidni artritis, lupus, problemi sa štitnjačom, ali i bolesti perifernih arterija.

Često hladne ruke mogu biti znak i Raynaudovog fenomena koji je benignog stanja koje uzrokuje suženje krvnih žila. Krvne žile se sužavaju u sklopu normalne tjelesne reakcije i posljedica su tjelesnog održavanja normalne tjelesne temperature. Kod Raynaudovog fenomena, arterije u prstima na rukama mogu se suziti iznenada kada su izložene hladnoći te se krvne žile mogu toliko suziti da se zatvore. Kod ovog poremećaja, osim osjećaja hladnoće u rukama, prsti mogu izgubiti boju i postati bijeli, ljubičasti ili plavi, a tokom zagrijavanja postaju jako crveni.

NO, ako vam se to događa, ne morate se pretjerano brinuti jer je ovaj poremećaj bezopasan. Ako vaša kože počne biti zadebljala, te ako vam se pojavi osip, teško vam zacjeljuju rane, osjećate bolove u zglobovima, imate povišenu tjelesnu temperaturu, vrtoglavicu i vidljive i značajne promjene u tjelesnoj težini, vrijeme je da kontaktirate svog liječnika i napravite pretrage.

Hladne ruke zbog pothlađenosti

Pothlađenost je iznimno opasno stanje kroz koje vaše tijelo može prolaziti i obilježeno je padom temperature ispod 36 stupnjeva Celzijevih tjelesne temperature. Takvo stanje se naziva hipotermija, to jest to je stanje kada je vaše tijelo pothlađeno, tada će tijelo reagirati da zaštiti vaše organe i središte tijela pa možete imati iznimno hladne ruke i noge.

To se općenito događa kada ste izloženi iznimno hladnom vremenu ili iznimno hladnoj vodi. Hladne ruke mogu biti uzrokovane i manjom dozom pothlađenosti, no to ubrzo prolazi nakon što se dobro ugrijete. Ozbiljna je pothlađenost opasna po život i zahtijeva hitnu medicinsku pomoć. U tom vam je slučaju potrebna infuzija i liječenje ovlaženim kisikom.

Pothlađenost možete prepoznati po jako hladnim rukama, drhtanju koje se pojavljuje pa staje, nerazgovijetnom govoru, usporenom kucanju srca, slabosti, zbunjenosti i sličnim simptomima. Ako sumnjate na manju dozu pothlađenosti, pobrinite se da se ugrijete što prije. Zagrijavajte svoje tijelo postepeno i provjeravajte vašu tjelesnu temperaturu.

Hladne ruke zbog anemije

Konstantno hladne ruke mogu se pojavljivati zbog anemije koja je uzrokovana zbog manjka količine željeza u krvi. Ako u svojoj prehrani nemate dovoljnu količinu željeza, možete razviti poremećaj anemije. Funkcija željeza u krvi jest da proizvodi hemoglobin koji prenosi kisik u crvenim krvnim zrncima. No, kada bolujete od anemije zbog manjka željeza, tada nemate dovoljnu količinu crvenih krvnih zrnca u tijelu. To vašem tijelu otežava prenošenje kisika u stanice, posebice u vaše ruke i noge. Iz tog razloga mogu stalno biti hladne.

Ovakva vrsta anemije može se pojaviti zbog pretjeranog krvarenja, premale količine željeza unesene tokom prehrane, te nemogućnosti razgradnje željeza. Ako imate anemiju uzrokovanu nedostatkom željeza, tada ćete imati hladne ruke, osjećaj slabosti, umor, nesvjesticu, kratkoću daha, lupanje srca, osjećaj ošamućenosti, slabost kod fizičkih aktivnosti, blijedu kožu i osjećaj vrtoglavice.

Obratite se svom liječniku ako imate slične simptome kako biste spriječili razvoj teškog oblika anemija. Ako vaša anemija nije uznapredovala i ako ne postoji neki ozbiljniji uzrok, vaš će vam liječnik preporučiti uzimanje željeza u kapsulama kao dodatak prehrani.

Tagovi:

pursanga

Pursanga - za normalan tlak već nakon prve primjene!

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara na nulu.

  • Normalizira krvni tlak u prvih 6 sati
  • Vraća tonus i elastičnost krvnih žila
  • Siguran za sve dobi.
  • Učinkovit u 1, 2 i 3 fazi hipertenzije

Idealan proizvod ako primjetite:

( Povećan broj otkucaja srca, kronični umor, hladne prste ruku i nogu, visoki krvni tlak, glavobolju, apatiju, pospanost, zamagljen vid, hiperhidrozu ).