Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Hemoroidi lijek

Sponzorirano

Hemoroidi lijek

Hemoroidi lijek i što su hemoroidi?

Iako mnogi na samu riječ hemoroidi pomisle na neugodnu pojavu, hemoroidi su zapravo sasvim normalni splet krvnih žila naših glatkih mišića, vezivnog te elastičnog tkiva u samom analnom kanalu. Njihova uloga je povezana s pravilnim radom naše analne cijevi i pomažu pri velikoj nuždi. Hemoroide danas najčešće povezujemo s neugodnom pojavom ili bolesti. Oni se jednako pojavljuju kod muškaraca i žena, ali se najčešće pojavljuju kod trudnica i osoba starije životne dobi. Kako prepoznati hemoroide?

Simptomi mogu biti blagi ili ih uopće nema, ali isto tako oni mogu biti izrazito bolni i neugodni. Da bi znali odabrati dobar hemoroidi lijek, prvo moramo znati o kojem obliku se radi. Hemoroide dijelimo na vanjske koji su smješteni na samome analnom otvoru, ili unutarnjim koji su prisutni na početku analnog kanala. Mogu također biti i mješovitog oblika, često se mogu pojaviti i van anusa i biti izrazito bolni. Hemoroidi lijek, točnije primjena lijeka će ovisiti i o samome stupnju razvoja hemoroida. Kod blagih oblika jednostavna samopomoć će biti dovoljna, dok će nažalost teži slučajevi zahtijevati liječničku pomoć.

Hemoroidi lijek i kako liječiti hemoroide?

Krenimo od blažeg oblika hemoroida i samopomoći u liječenju. Blaži oblik može donijeti osjećaj blagog svraba i peckanja što može biti neugodno. U navedenom slučaju dovoljno je otići do ljekarne i zatražiti pomoć ljekarnika koji će vam sigurno savjetovati najbolji hemoroidi lijek. U ljekarnama možemo pronaći razne kreme kao i masti koje u sebi sadrže lokalni anestetik koji može biti od pomoć. Ovakav način liječenja se primjenjuje samo tjedan dana. Isto tako u ponudi možemo pronaći razne štapiće koji su na bazi hidrokortizona. Isto tako hemoroide možemo liječiti uz prirodne metode, među kojom se izdvaja liječenje krumpirom.

Ploška krumpira se naulji maslinovim uljem i nasloni na hemoroid ukoliko je vanjski. Unutarnji hemoroid se može riješiti uz štapić krumpira koji je također nauljen i stavljen u anus. Što kada je riječ o teškom obliku hemoroida? Hemoroidi lijek se tada razlikuje, točnije potrebno je primijeniti drugačije metode liječenja. Najčešća metoda je vezivanje gumenom trakom, točnije gumi ligatura koja se koristi za stupnjeve hemoroida od 1 do 3. Postupak se izvodi u ambulantama ili bolnici i oko hemoroida se stavlja trakica koja sprječava dotok krvi i dovodi do njegovog smanjenja i opadanja.

Hemoroidi lijek i kako spriječiti nastanak hemoroida?

Ako patite od hemoroida, onda znate kako danas imate na raspolaganju mnoštvo mogućnosti po pitanju liječenja. Hemoroidi lijek će uvijek ovisiti o težini slučaja, položaju i razvijenosti. Da li se može spriječiti nastanak hemoroida? Odgovor je svakako. Pobrinite se da nikada ne odgađate odlazak na veliku nuždu. Odgađanjem nužde stolica postaje tvrđa i morate se naprezati kako bi obavili nuždu, a upravo samo naprezanje dovodi do nastanka hemoroida. Obavljanje nužde bi isto tkao trebalo biti što kraće, što znači da nije potrebno sjediti dulje nego je potrebno jer stvarate dodatni stres na krvnim žilama u anusu.

Da bi spriječili nastanak hemoroida također valja preispitati svoj način prehrane. Vlakna i puno tekućine će stvoriti mekšu stolicu koja neće stvarati pritisak. Najbolji hemoroidi lijek je svakako fizička aktivnost! Umjerena tjelovježba čini čuda za cjelokupno tijelo, i za probavu. Ako možda niste primjenjivali navedeno, tada je vrijeme za posjet liječniku ako su se hemoroidi pojavili i ako stvaraju nelagodu. Posjetom liječnika dobivate procjenu simptoma i dobivate odgovor na pitanje koja metoda liječenja je najbolja.

Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva