Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Hemoroidi krvare – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Hemoroidi krvare - uzrok i liječenje

Hemoroidi krvare zbog pucanja i ozljeda

Hemoroidi su ustvari normalne krvne žile koje su od naprezanja kod velike nužde nenormalno zadebljane i koje zbog istog naprezanja često pucaju i krvare. Ponekada se stvore čvorišta u kojima se “ugnijezdi” tromb koji također može puknuti i čak i obilnije krvariti. Zna se da hemoroidi krvare zbog pucanja i ozljeda od ekstremno tvrde stolice i bolne defekacije. Hemoroidi koji krvare, postoje kreme i gelovi koji olakšavaju takva bolna stanja u anusu, a neke od krema sadrže i anestetike koji neutraliziraju bol.

Ako hemoroidi krvare povremeno ili samo ponekada, oni se mogu liječiti kremama i mastima i uz promjene u prehrani (namirnice bogate vlaknima) i većeg unosa tekućina stanje se donekle može držati pod kontrolom. No, stvari se uvijek mogu iskomplicirati, a ozljede i ožiljci se mogu početi pretvarati u tumorozno tkivo. Da bi se to izbjeglo najbolje je ambulantno učiniti sve što se može učiniti i spriječiti najgore koje ako se dogodi bez kirurga nećete moći rješavati.

Kada hemoroidi krvare zbog tromboze može biti opasno po život

Bilo kakvo krvarenje u tijelu izaziva anemiju zbog gubitka željeza, pa onda ne bi trebalo čekati ni da se hemoroidi zakompliciraju. Naime, kada hemoroidi krvare zbog tromboze može biti opasno po život pacijenta, zato se treba odmah javiti liječniku i vidjeti trebate li kirurški zahvat ili će čepići i masti za hemoroide uz promjenu prehrambenih i životnih navika biti dostatni. Stalno sjedenje je pogubno, kretanje je jednako ljekovito za hemoroide kao i lijekovi i reprogramirana prehrana.

Ako hemoroidi krvare zbog tromboze u masti i čepiće se dodaju antikoagulansi koji će spriječiti stvaranje novih tromba, njihovo novo pucanje i novi gubitak željeza. Katkada kod dugotrajnih i upornih krvarenja u terapiju treba uvrstiti i preparate željeza koje se krvarenjem nepovratno gubi. Tople kupke prije i poslije stolice pomažu, a veliku nuždu olakšava položaj čučnja, to je dokazano. Evolucijski je ljudska rasa veliku nuždu vršila u čučnju i mišići koji je olakšavaju se toga sjećaju.

Što možete učiniti sami kada hemoroidi krvare

Hemoroidi sami po sebi nisu opasni, ali ako ih ne liječite mogu vas dovesti do opasnih stanja, pa čak i do tumora debelog crijeva. Ako se već mučite sa hemoroidima, sigurno uvijek imate u kući, kreme, masti i čepiće koje smijete koristiti i ako se pojavi krv u stolici. Što možete učiniti sami kada hemoroidi krvare, zapravo možete puno. Ako baš morate sjediti koristite specijalni prstenasti jastuk za hemoroide, pogotovo ako imate i vanjske i nutarnje hemoroide.

To što vam hemoroidi krvare vas ne treba spriječiti u svakodnevnoj šetnji. Jedite kuhanu hranu i koristite puno vlaknastih namirnica, izbjegavajte suhu hranu, sendviče, krekere i kruh. Odrecite se alkohola i gaziranih sokova, mlijeka i suhih mesnih prerađevina. Pijte vodu blago zakiseljenu jabučnim octom koji ubrzava probavu i omekšava sadržaj crijeva. Za veliku nuždu koristite malu klupicu koja vam noge na wc školjki podiže u položaj čučnja. Pazite na higijenu anusa i cijelog tijela i smanjite stres.

Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva